Bitcoin koers kleurt dieprood door paniekverkoop! Daling naar $4.700?

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin een prijs van $6.000, een flashcrash van ruim 20%. Het is één van de grootste dalingen uit de geschiedenis van bitcoin.

De cryptomunt is meegesleurd door paniek op de wereldwijde aandelenbeurzen. De Amerikaanse beurshandel is automatisch stilgelegd na een plotse daling van 7% en ook de AEX staat 10% in het rood.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kortom, er is sprake van paniek op de markten. Maar wat zeggen de kaarten?

Lees hierover de technische analyse van Elroy Ryon van het Crypto Huis.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op het dagelijkse tijdframe is goed waar te nemen hoe groot de correctie van vandaag is geweest. Wij kunnen maar liefst een prijscorrectie van 30% in één dag waarnemen.

Om precies te zijn, heeft de drop van 30% zich in 12 uur plaats gevonden. Dit is totaal geen positief signaal voor de bulls en lijkt het er op dat wij nog veel lager kunnen vallen.

Er is ook nog totaal geen signaal van opleving waar te nemen in de prijs van Bitcoin. We kunnen geen bullish divergentie waarnemen en de grotere tijdframes zien er zwak uit!

Bitcoin viel binnen enkele minuten door al zijn sterke support zones heen alsof het niets was. Wellicht kunnen wij vandaag of morgen nog verder zakken richting de $5000 of misschien zelfs de $4700 zone.

Bitcoin koers kleurt dieprood door paniekverkoop! Daling naar $4.700?

Bitcoin 2 uur tijdframe: gaan we $5.500 houden?

In de analyse schakelen wij per direct over naar het 2 uur tijdframe. De reden hiervoor is dat er totaal nog geen positieve signalen waarneembaar zijn op de tijdframes van 2 uur en hoger!

Dat wil dus ook zeggen dat ik nog geen teken kan waarnemen van een eventuele stevige bounce.

Voor nu is mijn tijdelijke bodem de $5.500. Als wij boven de $5.500 kunnen blijven, is er een kans dat wij wellicht later vandaag alsnog een kleine bounce kunnen waarnemen.

Echter is het wel van belang dat wij nu minimaal 2 groene 2 uur candle sluitingen zien, om de bullish divergentie op het 2 uur tijdframe te kunnen uitspelen. Wanneer dit het geval is, kan de bounce ons opnieuw richting de $6500 brengen.

Echter vanaf daar zouden wij weer een push naar nieuwe low kunnen waarnemen, wat ligt rond de $5000 of $4700 om vervolgens een bullish divergentie op de wat grotere tijdframes te printen.

Bitcoin koers kleurt dieprood door paniekverkoop! Daling naar $4.700?

Support levels

Resistance levels

Bitcoin verder vandaag

Om een duidelijker beeld te krijgen wat Bitcoin ons verder kan brengen vandaag, zoomen wij in op het 15 minuten tijdframe. Hier is waar te nemen dat wij een bearish pennant hadden gevormd en dat wij daar nu helaas naar beneden uitgebroken zijn.

In combinatie met dat wij geen divergenties vormen op diverse tijdframes en nog veel zwakte kunnen waarnemen in de markt, is de kans groot dat wanneer wij $5.500 verliezen, dat Bitcoin verder zakt naar zijn target van $4.700.

Wanneer is de (tijdelijke) bodem gevormd?

Voor mij is er pas een tijdelijke bodem gevormd wanneer wij een Bullish divergentie op vormen op het tijdsframe van 4 uur of hoger vormen. Dit is iets dat wij dus nauwlettend in de gaten gaan houden aankomende uren en dagen.

Bitcoin koers kleurt dieprood door paniekverkoop! Daling naar $4.700?

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal op Telegram.

Ook ben ik (Het Crypto Huis) actief op Youtube. Wanneer er hevige prijsschommelingen aanwezig zijn, deel ik mijn analyses op Youtube. Bekijk het premium en cursus aanbod via onze website.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...