Bitcoin in China in negatief daglicht door anti-crypto campagne

Financiële markten zitten in de ergste crisis sinds 1929 en mensen zoeken naar alternatieven om zichzelf tegen de crash te beschermen. Een optie die je kunt overwegen, is om in cryptocurrencies zoals Bitcoin te stappen. In China komt de overheid met een tegengeluid.

Anti Bitcoin

Als reactie heeft Bank of China namelijk een anti-crypto-verhaal gepubliceerd. In een lange post getiteld “3.15 Bescherming van Financiële Rechten en Belangen” deelt de bank een boodschap via het officiële WeChat-account.

In de post waarschuwt de bankfunctionaris het publiek voor investeringen in cryptocurrency en schrijven ze over drie problemen die ze zien bij cryptobeurzen:

“Allereerst is het aantal frauduleuze transacties met bots ernstig. De gemiddelde omlooptijd van de top drie cryptobeurzen is veel hoger dan die van buitenlandse beurzen met een vergunning. Ten tweede is er marktmanipulatie in deze beurzen waar gedwongen leveraged trading er voor zorgt dat de keurs kan exploderen. Ten derde is het witwassen een groot probleem.

De People’s Bank of China (PBoC) wijst er ook op dat de bewering dat Bitcoin een veilige haven is, onjuist is omdat het te volatiel is. De bank dringt er bij mensen op aan om zichzelf te beschermen tegen het van de advies om in cryptovaluta te investeren.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Crypto in China

Het is niet heel raar dat China dit verhaal verkondigt onder haar burgers. Het is duidelijk dat het land volledig richt op ‘blockchain’ en ook de Central Bank Digital Currency (CBDC) van het land is in een ver stadium gevorderd. Wegens het coronavirus is de pilot echter voor een onbepaalde periode uitgesteld.

Vorig jaar verbood Alipay ook al alle transacties met betrekking tot Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies.

Sinds begin 2018 zijn de lokale autoriteiten begonnen met het hardhandig aanpakken van market makers en andere ‘exchange-achtige’ diensten met betrekking tot cryptocurrency.

Bitcoin is het geld zonder leider en autoriteit. Daarom is het niet raar dat een gigantisch land als China, maar ook Rusland en de Verenigde Staten, dit niet omarmen.

Bitcoin werkt zonder banken en zonder machtsposities die ingenomen hoeven te worden. En juist dat maakt het voor het kartel in de bankwereld en de overheid een bedreiging. Het is maar net vanuit welk perspectief je naar (het nut van) Bitcoin kijkt.

Het is belangrijk om verder te kijken dan enkel te luisteren naar dit soort berichtgeving. Lees daarom ook eens de whitepaper en oordeel zelf. Kom ook eens langs in onze Telegram chat en praat gezellig mee over al het nieuws!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!