Bitcoin (BTC) minen met 100% groene stroom, Montana verlengt wet

Bitcoin (BTC) minen met 100% groene stroom en het hergebruik van afvalstromen. Een mooi streven wat ze in de Amerikaanse staat Montana in de praktijk brengen.

Om precies te zijn: in de deelstaat Missoula is nu één jaar bij wet verplicht om met duurzaam opgewekte elektriciteit nieuwe BTC te vinden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin minen met groene stroom

Deze wettelijke regeling, die in 4 april 2019 inging, is nu met één jaar extra verlengd tot 3 april 2021, zo meldt Cointelegraph. Het is bedoeld om de CO2-uitstoot in de deelstaat terug te dringen en het gebruik van fossiele brandstoffen te ontmoedigen. Uiteindelijk moet in 2030 alle energie uit hernieuwbare bronnen zoals de wind, zon, bodem en water komen.

Wat houden de voorwaarden voor de miners in?

Bitcoin minen en groene stroom

Bitcoin miners wereldwijd starten pilots om duurzamer te minen. Zo heeft de Duitse miner Northern Bitcoin AG testen afgerond met mining via luchtgekoelde, mobiele containers, waarvoor minder energie per block nodig is.

Ook komt er steeds meer energie-efficiëntere apparatuur op de markt in aanloop naar de bitcoin halving medio mei. Voor de afgedankte apparatuur zijn er secundaire markten die de tweedehands miners hergebruiken.

Kritiek

Uit een rapportage van Coinshares zou blijken dat voor het delven van nieuwe bitcoin voor 74% hernieuwbare energie gebruikt wordt. Op de onderstaande kaart staan de meest populaire mining sites.

Bitcoin (BTC) minen met 100% groene stroom, Montana verlengt wet

Niet iedereen is het eens met de huidige stand van zaken.

‘Blockchain-expert’ Alex DeVries van accountantskantoor PwC oordeelde onlangs dat een groot deel van de bestaande mining hardware eindigt als nutteloze ‘e-waste (PDF)‘.

DeVries stelt dat de meeste hardware binnen 1.5 jaar achterhaald is en vervangen wordt door nieuwere hardware. Uit zijn onderzoek zou blijken dat 98 procent ‘voor het niets’ minen om een block te vinden. Hij vindt de hardware en energie die zij gebruiken onnodig en zelfs verspilling.

Binnen de bitcoin community was er kritiek op zijn stelling. Die 98 procent aan miners is nodig voor de rekenkracht en veiligheid van het netwerk.

Ook kunnen kleinere miners zich aansluiten bij een mining pool om toch een stukje van de taart te ontvangen zonder een block te vinden.

Praat mee via Telegram!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCminingVS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.