Bij deze verzekeraar kun je jouw Bitcoin (BTC) verzekeren tegen diefstal

De Britse verzekeraar Lloyd’s of London komt met een bijzondere dienst: bitcoin (BTC) verzekeren tegen diefstal. Samen met een andere verzekeraar genaamd Atrium en broker Coincover zetten zij deze service op.

Online en hot wallets

Bitcoin online en hot wallets kunnen al worden verzekerd vanaf £1.000 (zo’n €1146,08). De grens is echter wel afhankelijk van de prijs van BTC en fluctueert dus. Lloyd’s heeft verzekeraars bereid gevonden de dekking te leveren bij deze nieuwe verzekering.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De fluctuerende grens is er met een reden. Volgens de aankondiging kunnen mensen op deze manier met een gerust hart hun bitcoin verzekeren ondanks de wisselende koersen.

De vraag is natuurlijk: hoe interessant is dit voor een particulier? Je bent immers ook geld kwijt aan de verzekering. Het kan echter wel voor meer rust zorgen wanneer je bitcoin reserves een groot deel van je vermogen behelst.

‘Interesse groeit’

Volgens Matthew Greaves van Atrium groeit de vraag naar dit soort verzekeringen gestaag. De CEO van Coincover, David Janczewski, legt uit: ”Nu de cryptomarkt weer op stoom komt in het begin van 2020, staat er een nieuwe golf aan geïnteresseerde klanten staan klaar om in te springen.”

Volgens Janczewski zou een deel van deze mensen afhaken door een gebrek aan zekerheid in het geval van diefstal of verlies van fondsen op een andere onfortuinlijke manier. Uiteraard is hij er van overtuigd dat met deze dienst dat deel van de mensen geholpen is.

Verzekeringen

Bedrijven en investeerders zijn altijd opzoek naar zekerheid. Bedrijven die actief zijn in de wereld van bitcoin zijn een target voor hackers. Lloyd’s verzekering richt zich ook op particulieren, maar er zijn ook partijen die grote bedrijven in de industrie een verzekering aanbieden.

De gebroeders Winklevoss sloten een verzekering van $200 miljoen af voor hun beurs Gemini. Derivatenbeurs BitMEX heeft een eigen potje van 31.300 BTC mocht er iets goed fout gaan.

De grootste verzekering staat voor zover bekend op naam van Bittrex. Zij verzekerde hun klantenfondsen tot $300 miljoen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...