Bitcoin (BTC) Update: Koers breekt naar beneden uit, volgende target $5.500?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De koers is eindelijk uitgebroken en we zitten nu rond een prijspunt van . Het was op basis van het volume duidelijk dat er een beweging zat aan te komen en dat is nu gebeurd. De rising wedge is naar beneden uitgebroken. Maar hoe laag zitten de targets?

Meepraten over bitcoin? Kom gezellig langs op Telegram en kom in contact met duizenden andere bitcoiners!

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) zijn de bulls voor een tweede achtereenvolgende week afgewezen op de 100WMA/0.5 Fib. En hoewel de week nog niet is afgesloten zijn de wicks op de bovenkant van de laatste twee candlesticks bearish signalen.

Ik verwacht dat de koers nog steeds hier een lower high vormt ten opzichte van de high op $10.500. 

In het meest bullish geval zal de koers een higher low vormen ten opzichte van de bodem op $3.850 om dan een wekelijkse uptrend te vormen. Als $3.850 de bodem is geweest dan kan de koers ook een bodem proces zijn begonnen waarbij de koers rond de 200WMA/$5.550 zal blijven (onder en boven) en zijwaarts zal bewegen.

In het bearish geval krijgen we een wekelijkse neerwaartse trend waarbij de koers de lower high vormt en vervolgens een lower low onder $3.850. Op de dagelijkse grafiek is een bearish rising wedge naar beneden uitgebroken.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Figuur 1: De koers wordt afgewezen bij de 100WMA en is een lower high aan het vormen.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) besprak ik gisteren in de video analyse een bullish opwaartse driehoek en een bearish rising wedge. Ik was meer bearish vanwege de death cross en omdat de structuur die we zien samen met het aflopende volume meer kracht gaf aan het bearish scenario.

Bearish scenario

Laten we beginnen met het verdere bearish scenario. De rising wedge kent verschillende technische targets. De laagste targets ($1.386, $2.510) zijn wat extremere extrapolaties, maar zijn wel mogelijk.

De koers gaat verder zakken, maar welke technische target wordt gehaald is niet met zekerheid e zeggen zeggen. De target van $3.850 zie ik voorlopig als meest waarschijnlijke target, een hertest van de bodem gebeurt vaak.

De koers zal niet zomaar afzakken naar de technische targets. Er zit namelijk ook sterke support op $6.000 psychologisch de 0.5 Fib/$5.550 en .618/$5.100. 

Het kan overigens nog dagen, zo niet weken duren voordat de koers zo laag komt. De blauwe lijntjes geven de technische targets aan, maar de koers zal ze niet zo direct 1 op 1 volgen.

Een extra kanttekening is dat ik het volume dat bij deze uitbraak hoort naar beneden nog mis.

Bullish scenario

In het bullish scenario wordt de laatste dagelijkse low op $5658 en of de 200WMA/$5550 als support gehouden en zet er een uptrend voort. Dit zie ik niet als het meest waarschijnlijke scenario.

Figuur 2: Er zijn verschillende technische targets voor de rising wedge patroon.

 

Bitcoin prijs 4-uur grafiek

Op de 4-uur grafiek (figuur 3) zijn er ook verschillende potentiële bearish patronen te zien. De eerste die zal volgen is een bear flag (witte lijnen). Hiervan is de target de 200WMA/$5.550.

De tweede is een “Adam en Eva top” patroon. Als de neklijn wordt behaald (de koers is er nog niet) dan kan er een hertest plaatsvinden om vervolgens daarna naar de technische target te gaan die op $4.400 ligt.

Figuur 3: Zowel een bearish Adam en Eva patroon (geel) en bear flag (wit) zijn te zien.

Wat gaat bitcoin doen?

De bulls hebben na de bodem op $3.850 de $5.550/200WMA weten te overwinnen. Maar op dit moment zijn er een aantal bearish patronen op de grafieken te zien die stuk voor stuk de 200WMA weer gaan “uitdagen”. 

Voor meer analyses van John kun je ook het YouTube kanaal van Bitcoin Magazine NL raadplegen. Naa

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!