bitcoin moon astro btc analyse TA

Bitcoin (BTC) Update: koers verovert $7.000, gaan we door naar $8.000?

De koers van Bitcoin (BTC) is weer goed op dreef en heeft de $7.000 inmiddels sterk veroverd. En ondanks enkele bearish signalen, is de koers zich toch door gaan drukken omhoog. Het ziet er naar uit dat de koers met een prijs van bijna $7.200 weer op het randje staat van uitbreken.

En dat dit een beweging richting de $8.000 gaat voortbrengen. De vraag of dit ook sustainable gaat zijn blijft hierbij opkomen, en lijkt ondanks enkele tegenovergestelde signalen toch sterk genoeg. Een kijkje dichter op de koers zou hier wat meer duidelijkheid over moeten geven.

Bitcoin (BTC) Update

Sinds de grote daling begin maart lijkt de koers al lange tijd in een consolidatie periode te zitten. Met een prijs welke vast lijkt te zitten onder $7.500. Enkele key supports en weerstanden zijn meerdere keren getest en succesvol gebleken.

Waaronder $6.600 welke de gehele maand april meerdere tests heeft weerstaan en ook zorgde voor een bounce. De weerstand rond de $7.200 lijkt daarentegen ook nog steeds sterk genoeg en laat de koers zich niet zomaar hierdoor breken. Al lijkt hier inmiddels langzaamaan een eind aan te gaan komen. Met een huidige prijs boven de $7.100.

Kijkende naar de 4 uursgrafiek van Bitcoin zien we duidelijk deze twee key supports van $6.600 en $7.200 waar de koers zich tussen beweegt. In deze range zien we ook redelijk wat volatiliteit met flinke fake-outs als reactie op de tests van deze levels.

Dit zal mede duiden op een zeer volatiele uitbraak mocht het de komende uren of dagen zover gaan komen. De zogenaamde stophunts zoals we die vaak zien zouden hier ook plaats kunnen vinden.

Waarbij een grote speler eerst posities van de ene kant uit gaat wissen om vervolgens toch weer de andere kant op de gaan.

Bitcoin 4h chart 23 April 2020

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

‘Koers blijft door pushen’

De huidige price action laat zien dat de koers al meerdere keren weer een doorbraak heeft proberen te ondergaan en ondanks bearish bewegingen deze ook vol blijft houden.

Momentum indicators geven aan dat de koers flink overbought raakt en deze elk moment van richting kan veranderen. Desondanks blijft de koers gewoon door pushen. Een teken dat bulls sterk zijn en het doel hebben om waarschijnlijk de $7.200 flink te gaan doorbreken.

Een uitbraak naar boven door $7.200 kan met het juiste volume doorstoten tot minimaal $7.500 en wellicht hoger tegen de $8.000. Maar zou ook gestopt kunnen worden bij $7.300, een level welke de afgelopen weken steeds voldoende weerstand bood om de koers toch naar beneden te krijgen.

En gekeken naar de hourly chart van Bitcoin zien we dat momentum indicators echt blijven aantonen dat volume afzwakt. Wat het drukken van de prijs rond $7.300 kan ondersteunen.

Bitcoin 1h chart 23 april 2020

Koop betrouwbaar en goedkoop bitcoin bij SATOS!

Beweging naar $8.000?

Echter zijn momentum indicators niet klakkeloos te volgen en is er een grote kans dat de koers inderdaad een beweging naar de $8000 gaat maken.

Met eindelijk de uitbraak waar de gehele markt al weken op wacht. Een beweging naar beneden zou niet lager dan $6.500 moeten gaan op het moment.

En zou de koers gewoon binnen de huidige range moeten houden. Wat technisch gezien de meest logische stap is. Maar de markt is lang niet altijd rationeel, en kan door stijgen ondanks bearish signalen.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!