Spaanse belastingdienst stuurt 66.000 Bitcoin (BTC) bezitters een reminder

De Spaanse belastingdienst stuurt 66.000 bitcoin (en andere crypto) bezitters een reminder met betrekking tot hun belastingverplichtingen. Volgens Europa Press startte de Agencia Estatal de Administración Tributaria (AEAT) de campagne op 1 april.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Belasting

De Spanjaarden hebben een stuk meer bitcoiners in hun vizier dan vorig jaar. In 2019 werden er 14.700 reminders gestuurd, een stuk minder dan 66.000 dus. Naast bitcoin bezittingen is de actie ook gericht op vastgoedinvesteerders en geldstromen buiten Spanje.

Bitcoin en belastingregels verschillen per land. Ook in Nederland vraagt de belastingdienst om je bezittingen netjes op te geven. Doe je dat niet? Dan kun je in de problemen komen.

Bitcoin transacties zijn allemaal openbaar en te volgen, zeker als je niet weet wat je doet. Wanneer jij je hebt geïdentificeerd bij je bitcoin aankoop, dan ben je makkelijk te vinden.

Lees ook: Bitcoin en belastingaangifte 2019: alle tips & tricks op een rij

Pandemie stopt belastingen niet

Javier Pastor, hoofd van de sales afdeling van de Spaanse beurs Bit2me, reageert tegenover Cointelegraph op de gang van zaken in zijn land. Hij denkt dat zijn regering naar manieren zoekt om extra inkomen te genereren om de hoge kosten die de COVID-19 crisis met zich meebrengt te dekken.

Spanje heeft tot op heden geen uitstel van betalingen voor belastingen ingevoerd. De Nederlandse belastingdienst heeft dat wel. 

Pastor ziet de nieuwe maatregelen en reminders niet als een gevaar voor bitcoin beurzen in Spanje. Hij verwacht wel nog strengere Know-Your-Customer regels en beurzen moeten transacties strenger in de gaten houden.

Belastingdiensten kunnen immers gegevens van klanten opvragen als zij fraude vermoeden.

“Dit heeft niet veel effect op de bedrijven in de industrie die al goed bezig zijn. Ik denk dat zij (de belastingdienst, red.) alleen de beginnende gebruiker willen laten schrikken. Ik denk niet dat ze veel belasting kunnen innen vanuit de cryptocurrency sector, omdat ze niet eens gereguleerd zijn in ons land.”

Javier Pastor

Groeiende interesse

Belastingdiensten wereldwijd zijn steeds meer bezig met bitcoin en andere cryptomunten. Een greep uit het recente nieuws met betrekking tot belastingen en BTC.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!