‘Bitcoin (BTC) heeft deze crisis nodig om relevant te worden’

Chamath Palihapitiya, CEO van durfkapitaalfirma Social Capital, ziet de huidige (economische) crisis als hét moment voor bitcoin (BTC) om te shinen. ”Bitcoin heeft heeft moment als dit nodig om relevant te worden”, zegt Palihapitiya.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin nu nog te volatiel

De miljardair vertelt over zijn visie op de rol van bitcoin in de toekomst in gesprek met Anthony Pompliano: ”Het is nog altijd een speculatieve belegging, het is te speculatief om betrouwbaar te zijn.”

Palihapitiya doelt hiermee op de grote prijsbewegingen maakt tegenover de Amerikaanse dollar bijvoorbeeld.

“De enige markt die nog meer belangrijk is dan de schuldenmarkt is de valutamarkt. “

Chamath Palihapitiya

Valutamarkt

Volgens Palihapitiya is de valutamarkt normaal gesproken niet volatiel, terwijl BTC bekend staat om grote prijssprongen.

Palihapitiya: ”Er is waarde omdat marktdeelnemers ins taat zijn actief deel te nemen in die markt, zodat ze het als basis kunnen gebruiken bij het runnen van een bedrijf.”

Er valt wat voor te zeggen. Want ondanks de inflatie waar euro’s en dollar aan onderhevig zijn is het voor een bedrijf eigenlijk onverantwoord om een groot gedeelte van hun waarde in bitcoin te laten. Je kunt geen beleid maken omdat de koers van bitcoin volatieler is.

“Je kunt bitcoin niet effectief gebruiken. Het duwt zichzelf in de hoek van daghandelaren en andere speculanten, dat is waar we nu zijn.”

Chamath Palihapitiya

Volgende stap

Volgens Palihapitiya komt bitcoin pas uit deze hoek wanneer het nog meer mensen aantrekt die BTC vast willen houden voor de lange termijn, in plaats van op korte termijn de boel weer te verkopen.

En dat scenario kan zich volgens de miljardair de komende jaren uit gaan spelen: ”Vervolgens moet het lijken alsof de traditionele infrastructuur echt kan imploderen.” Op termijn kan bitcoin worden gezien als een veilige plek voor je vermogen, maar daar zijn we volgens Palihapitiya nog niet.

”In de komende 10 jaar, als dit traject langzaam uitspeelt, heb je een lange tijd om jezelf hiertegen te wapenen “

Chamath Palihapitiya

De waarde van BTC is uiteindelijk nul, of miljoenen per stuk: ”Het creëert een quasi goudstandaard, maar in plaats van je goud opslaan bij centrale banken is het een instrument die zijn waarde ontleent uit de mensen die meedoen.”

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!