Bitcoin (BTC) update: ‘Koers maakt zich op voor daling naar $5.000’

De bitcoin (BTC) koers brak de belangrijke support bij $6.250 en schommelt er op dit moment boven. Gaan we consolideren of verder dippen?

Lees de BTC update van het traderscollectief Big Bang Crypto, die belang hechten aan de historische koerscycli van bitcoin.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Na een fikse daling eerder deze maand onder bijna alle support levels zijn zowel de Dow Jones aandelenindex als bitcoin enigszins hersteld. Respectievelijk met een stijging van 24% en 86% sinds de dip van 13 maart.

Klopt de these dat de prijsactie van de Dow Jones en Bitcoin een zéér sterke correlatie hebben? Wat in ieder geval interessant is, is dat ze allebei ‘vechten’ met de 20 Simple Moving Average (rode lijn) op de daggrafiek. De grote vraag: is dit weerstand of juist een support level?

Dow Jones Index

Met andere woorden: gaan we een hertest zien van de 200 Simple Moving Average (de bovenstaande witte lijn) op de daggrafiek? Of misschien wel een test van support levels daaronder.

Stel dat de verschillende markten de neiging hebben om in dezelfde richting te gaan bij grote bewegingen. Dan weten we misschien wat er met de één zal gebeuren, zodra we de meest waarschijnlijke richting van de andere kennen?

Volgens ons is de (bovenstaande) rode balk op de 20MA van de Dow Jones erg bearish en dus is de volgende candle zich al aan het vormen. Dat kan ook een nieuwe val van Bitcoin veroorzaken.

Ook kon de Dow Jones niet boven het 0.38 fibonacci level komen, terwijl Bitcoin werd afgewezen door de 0.5 fibonacci. Dat zijn voor beiden ook bearish signalen.

Bitcoin koers vanaf 2019 tot nu

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Niettemin laat weekgrafiek ons (nog steeds) een heel duidelijk verschil zien tussen deze twee activa die op de daggrafiek op dezelfde manier lijken te werken.

Wekelijks kunnen we zien dat de Dow Jones na het herstel nog steeds onder de 200 MA ligt. Dat niveau treedt op als weerstand zoals in juli 2008 (tijdens de laatste financiële crisis). Dit terwijl Bitcoin drie weken lang steun vond bij zijn 200MA (Coinbase Chart).

Voor Bitcoin vertellen de wicks aan beide kanten van de candles ons ook dat kopers en verkopers niet echt zeker zijn van de huidige situatie.

De laatste keer dat de Dow Jones onder de 200MA viel, duurde het 800 dagen voordat hij erboven brak en daarna verder naar boven uitbrak.

Voorlopig zitten we er slechts 21 dagen onder en daarom zal het enige tijd duren voordat deze markt volledig is hersteld. Daarom is een voortzetting van de ingezette correctie de komende maanden zeer waarschijnlijk, als deze niet boven de enorme weerstandsniveaus komt.

Dow Jones Index weekgrafiek

Bitcoin koers vanaf 2019 tot nu (weekgrafiek)

Four Wave Theory

De Four Wave Theory is een onderzoek naar de historische prijsbewegingen van Bitcoin over de periode 2009 tot nu. In onze ogen zijn de toekomstige bewegingen van bitcoin voorspelbaar op basis van de geschiedenis. Het is belangrijk om de overeenkomsten in de (historische) grafieken te herkennen.

In onze vorige artikelen hebben we onze lezers vaak verteld dat een hertest van de enorme aflopende weerstand een zeer waarschijnlijke zet is zoals het in het verleden zo vaak is gebeurd. We schatten de kans hierop 90% (zéér waarschijnlijke kans).

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar Plus500 en maak rendement!

“Self fulfilling prophecy”

Zodra de meerderheid van de markt ook gaat geloven dat er een zéér sterke correlatie is tussen de Dow Jones index en Bitcoin, dan ontstaat er een self-fulfilling prophecy.

Daalt de DJI, dan daalt bitcoin ook mee. Maar we weten ook dat historisch gezien een tweede nieuwe test van de glanzende blauwe lijn die weerstand was, zeer waarschijnlijk is (zie onderstaande grafiek).

Ook onze eigen ontworpen Bitcoin Price Moving Code vertelt ons dat de volgende correctie zal starten in de komende 3 tot 5 dagen. We zien ook een hertest van het niveau van $5.000 als we onder de 20MA op de daggrafiek komen.

Over Big Bang Crypto

Als je meer wilt weten over de Bitcoin Price Moving Code om de markt voor te blijven, stuur dan een e-mail naar bigbangcrypto@gmx.de. Je zult geschokt zijn! Join ook ons Discord channel gratis en voor niets.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!