bitcoin BTC update koers

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers nog doorstoten naar $9.000?

Namens @CryptoCurrencyNederland neem ik jullie mee in een nieuwe Bitcoin (BTC) update. Op het moment van schrijven handelt bitcoin voor een koers van $7.700. Wat gaan we de korte en middellange termijn zien?

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

We duiken eerst in de weekgrafiek. Vandaag zoomen we verder uit om eens goed te kijken hoe Bitcoin er op de lange termijn uitziet. Allereerst wat opvalt is dat bitcoin vanaf 1 april 2013 is begonnen met het vormen van een parallel opgaand channel.

Vanaf december 2017 zijn we echter aan een correctie begonnen in een vorm van een driehoek (triangle).

Zoals we op de chart kunnen zien, begint deze triangle zich aardig naar het hoekje te werken. Dus zal bitcoin de komende tijd een kant moeten kiezen. Theoretisch gezien is de kans van uitbreken naar boven ongeveer 50%.

Maar op basis van het mooie channel, de trendlijnen en de opgaande trend, lijkt de kans op een uitbraak naar boven groter dan naar beneden.

Dus zolang wij niet uit de onderstaande channel gaan, blijf ik op de lange termijn gewoon bullish.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Bitcoin (BTC) daggrafiek

We gaan snel door naar de daggrafiek. Het leek er een aantal keren op dat de koers een rising wedge ging vormen met een bearish breakout. Echter, de munt der cryptomunten blijft de uptrend voortzetten.

We zien dus higher lows en zolang we deze blijven maken lijkt bitcoin nog niet klaar. Ook zien we een bullish ema 21 en de ma 50 die bullish begint te draaien. Inmiddels zijn we in een zone aangekomen met wat interessante weerstand.

Want $8.000 is het psychologische niveau waar de 0.618 golden fibonacci zit. Daar ligt tevens weerstand van de 100 en 200 ma. Voor nu is belangrijk de $8.000 te breken en hier support te vinden om de uptrend voort te zetten.

zodra dat is gebeurd kijk ik naar $9.000 als volgende target. Want daar krijgen we te maken met de langlopende trendlijn en de fibonacci 0.786.

Zodra bitcoin gaat afkoelen, is een correctie niet ondenkbaar na deze uptrend. De resistance waar we nu net onder handelen, geldt als het volgende support $7.400. Met daaronder de belangrijkste supportzone $6.800/$6.900.

Conclusie: Bullish trend continuation boven de $8.000. Wanneer we de $8.000 niet breken, dan wellicht een correctie richting $7.400 of zelfs $6.800.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Koop betrouwbaar en goedkoop bitcoin bij SATOS!

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Als we de 4 uur grafiek erbij pakken, dan zien dat de prijs op dit moment gebounced is vanaf het $7.400 support. We zien de koers strijden boven de Moving Average lijnen wat een goed teken is.

Maar we zien ook enkele bearish tekenen. We zien zien dat de Relative Strength Index (RSI) al een poosje vrij hoog staat. Ook zien we wat divergence ontstaan op de indicatoren, wat kan wijzen op een tijdelijke trendverandering.

Met bloed, zweet en tranen lijken we onderweg naar de $8.000, maar een correctie lijkt er wel aan te komen.

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Conclusie

Zolang we higher lows blijven maken en binnen de channel blijven traden ziet het er prima uit. Dalen we uit het channel, en we verliezen de $6.800 dollar zone…dan ga ik mijn berenvel weer opzoeken.

Crypto Currency Nederland is de meest ervaren crypto-community van NL! TA/FA specialisten, zeer hoog niveau & altijd behulpzaam. Wil je meepraten over TA’s, charts & traden. Join dan onze community chat @CryptoCurrencyNederland & TA-kanaal @CryptoCurrencyNL.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!