$2.1 biljoen aan crypto derivaten verhandeld in het eerste kwartaal van 2020

De handel in bitcoin derivaten is een groeiende markt. Volgens TokenInsight werd er in het eerste kwartaal in 2020 voor $2.1 biljoen (!) aan crypto derivaten verhaneld.

Dat is 314% hoger dan het laatste kwartaal van 2019. Tegenover het eerste kwartaal van vorig jaar is het volume zo’n 8 keer gestegen. Er gaat dus steeds meer geld in om.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

TokenInsight heeft de volumes van BitMEX, OKEx, Huobi DM, Binance Futures, Deribit, Bitget, Binance JEX, FTX, Gate.io, BFX.NU, BitZ, KuMEX en een paar kleinere markten meegenomen in hun onderzoek.

Gemiddeld volume

Gemiddeld werd er in de eerste drie maanden van dit jaar voor $23.3 miljard per dag verhandeld. De onderzoekers van TokenInsight geven uitleg: ”We denken dat de cryptocurrency futures al marktbepalende indicatoren hebben.”

Ze komen ook tot de conclusie dat handelaren op normale beurzen met een schuin oog moeten/kunnen kijken naar het volume in de wereld van bitcoin derivaten om hun positie beter te managen.

Andere markt?

Het onderzoek komt echter ook tot de conclusie dat de correlatiecoëfficiënt tussen de spotprijs van bitcoin tegenover futures lager wordt. Eind 2019 was dat cijfer nog 0.76, nu zit dat op 0.31.

Een correlatiecoëfficiënt is een maat voor de correlatie tussen in dit geval de bitcoin futures en spotprijs. Je spreekt van correlatie als er een zekere samenhang is.

Handel

Als het druk is op de future markten, dan fluctueert de prijs van bitcoin meestal ook flink. Grote bewegingen in prijs van BTC betekenen dus meer speculatie op de derivatenmarkt.

De onderzoekers waarschuwen voor een hectische markt: ”Op dit moment moeten investeerders hun positie bijstellen. In een dalende markt moet het future volume eerst krimpen voordat de markt omhoog springt.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)