bitcoin btc mobiel satoshi

Bitcoin donaties in dollars naar bankrekening via Lightning Network

Enkele maanden geleden deelde Jack Mallers een nieuw Bitcoin product: Strike. Hiermee kun je via het Lightning Network betalingen doen vanaf je bankpas. Het is als het ware een app waarmee je met een Lightning node kunt communiceren met jouw dollars.

Gisteren maakte de jonge talentvolle ontwikkelaar een vervolg hierop bekend: strike.me. Een social tipping platform.

Bitcoin Ligtning wallet

Maar eerst nog even terug naar Strike. Eind januari zorgde de release van de beta voor enorm veel enthousiasme in de cryptospace.

De app zal de Amerikaanse dollars van jouw rekening gebruiken om te communiceren met het Lightning Network. Je kunt dus betalingen doen via de tweede laag van Bitcoin, zonder dat jij zelf bitcoin nodig hebt.

“Je kunt de app downloaden, je bankrekening eraan linken, je betaalkaart en je kunt iedere lightning betaling scannen die je maar wilt”

Het voordeel is dat je als winkeleigenaar geen bankrekening hoeft te hebben. En toch kunnen klanten gewoon vanaf een bankrekening betalen. De betaling wordt niet door de bank gesettled maar via Lighting.

Banken hoeven geen toestemming te geven voor een bankrekening of betaling, terwijl klanten gewoon met dollars kunnen betalen. Decentraal betalen dus!

Strike.me

Nu is daar dus Stike.me. Het is een vervolg van wat je met Strike kunt. Je kunt een soort van donatielijn open zetten waar je Lightning Network factuurtjes naar kunt overmaken.

Je kunt dit doen vanaf iedere compatible wallet die er bestaat. Betalingen worden dan on-the-fly automatisch omgezet naar cash geld en dat komt in het account van de ontvanger terecht.

Het brengt eigenlijk twee werelden bij elkaar:

  1. Klanten die willen deelnemen aan een nieuwe economie, los van het huidige financiële stelsel, maar moeite hebben om volatiele munten te ontvangen;
  2. Gebruikers die cryptovaluta (Bitcoin) hebben, kunnen deze kwijt nu wel kwijt bij deze winkels.

Strike.me is dus een vervolg op de Strike applicatie. Deze is vooralsnog in beta voor enkel Amerikaanse gebruikers. Desondanks zijn dit ontwikkelingen waar met smart op gewacht wordt!

Je kunt zelf Jack een donatie doen om het te testen via deze link.

Donaties

In de blogpost gaat Mallers verder in op het praktisch nut van de app. De wereld draait volgens hem voor een deel op content die gratis beschikbaar is. Fotografen, gamers en YouTubers verdienen hier hun geld mee. Echter zijn er in het huidige model enkele problemen. Neem PayPal als voorbeeld:

  1. Compatibility: Iedereen moet een PayPal account hebbem. Of je nu Venmo, Cash App of wat dan ook heb. Deze netwerken zijn niet interconnected.
  2. Kosten: De fees van PayPal zorgen ervoor dat microdonaties niet kunnen. De ontvanger betaalt namelijk 2.9% + $0.30 als de betalig uit de Verenigde Staten komt en 4.4% + $0.30 als deze van buiten de Verenigde Staten komt.
  3. Censuur: In 2019 besloot PayPal dat het zo’n 100.000 PornHub actrices niet meer wilde ondersteunen. En wereldwijd zijn er veel voorbeelden van bedrijven en organisaties die moeite hebben om bankrekeningen te openen. Met Strike is dit allemaal permissionless. Er is niemand die discrimineert.

Met Bitcoin, Lightning en alle apps die hiervoor gemaakt worden zijn deze problemen verholpen. Hoe kijk jij aan tegen deze ontwikkelingen? Kom eens langs in onze Telegram chat en discussieer gezellig mee!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!