Bitcoin mining hardware bedrijf wil $100 miljoen ophalen op de beurs

Bitcoin mining is een lucratieve business. Dit jaar komen er zo’n 450.000 nieuwe bitcoin in omloop, miners strijden met hun hardware om die nieuwe bitcoin. Om mee te doen heb je goede mining hardware nodig.

De hardwarefabrikant Ebang maakt bitcoin mining chips en wil geld ophalen door naar de beurs te gaan. Met de initial public offering (IPO) wil het bedrijf $100 miljoen ophalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Geen zekerheidje

Het verzoek voor de beursgang ligt momenteel bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Eerder wilde Ebang al de beurs op in Hong Kong, maar dat verzoek staat voorlopig in de wacht.

Toen het bedrijf het verzoek deed in 2018 ging het trouwens om $1 miljard, nu gaat het om ‘slechts’ $100 miljoen.

Business

Ebang levert application-specific integrated circuit’ (ASIC) chips en geïntegreerde schakelingen voor bitcoin miners. In 2019 bedroeg de omzet $109 miljoen, in 2018 was dat nog $319 miljoen.

Ondanks dat er steeds meer computerkracht zich bemoeit met het minenn van bitcoin, zag Ebang haar omzet dus flink teruglopen.

Mede daardoor leed het bedrijf in 2019 een verlies van $30.6 miljoen. Het bedrijf verkocht in dat jaar 289.953 chips voor een gemiddeld bedrag van $304. Een miljoenen industrie dus.

Interesse

In het verzoek van Ebang aan de SEC legt het bedrijf uit dat de interesse in hun producten erg afhangt van de prijsbewegingen van bitcoin.

Miners zijn voor hun winsten afhankelijk van de koers van BTC, de kosten van hun hardware en de prijs voor hun elektriciteit.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Ebang”]”De daling van de bitcoin prijs in 2018 en begin 2019 resulteerde in een daling van ons verkoopvolume en de gemiddelde prijs van onze bitcoin mining machines. “[/penci_blockquote]

De bitcoin mining fabrikant Canaan leed in 2019 ook een flink verlies van $148.9 miljoen. Het bedrijf is genoteerd aan de Nasdaq beurs.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...