Beurswaakhond Nieuw-Zeeland waarschuwt voor ‘Profit Bitcoin’ oplichters

De financiële waakhond van Nieuw-Zeeland waarschuwt voor een bedrijf dat beleggers automatisch laat handelen in bitcoin (BTC).

Bitcoin (BTC) en gouden bergen

Volgens een verklaring van de Financial Markets Authority (FMA) gaat om het bedrijf “Profit Bitcoin” uit Nieuw-Zeeland. Ze zijn een maker van trading bit software en beloven gebruikers in ‘99,4% van de trades winstgevend te zijn’.

Volgens de toezichthouder zijn er genoeg signalen dat achter de website theprofitbtc.com een groep van oplichters schuilgaat die consumenten misleiden met onjuiste informatie. Bovendien is Profit Bitcoin ook niet geregistreerd bij de FMA.

Verder zou dit bedrijf ook gebruik maken van nep-advertenties op Facebook om nieuwe klanten te lokken. Bekende mensen misbruiken om bitcoin aan te prijzen is ook in Nederland nog steeds een probleem. Beleggers krijgen geen betrouwbare informatie voorgeschoteld en wordt gouden bergen beloofd.

Via de “gratis” software is een trading bot te installeren. Ze stellen gebruikers ‘een dagelijks rendement van $13.000’ in het vooruitzicht. De gebruiker hoeft ‘slechts 20 minuten per dag te werken, want de bot doet al het werk’. Iedere handelaar weet dat dit volledig uit de lucht gegrepen is.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Oplichting

Volgens Cointelegraph is Profit Bitcoin een voortzetting van Bitcoin Profit, een eerdere oplichtingszaak die in 2019 aan het licht kwam.

De vorm van oplichting en misleiding heeft niets te maken met bitcoin (technologie) zelf. De crypto industrie wordt regelmatig opgeschrikt door vormen van oplichting. Internetoplichting heeft namelijk pseudo-anonimiteit als ‘voordeel’ ten opzichte van andere vormen van criminaliteit.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!