bitcoin btc deal

Cryptobedrijven haalden 2,07 miljard euro op in 2019, een daling van 40%

Het totaal aan investeringen in de crypto industrie is in 2019 met 40% gedaald. zo blijkt uit nieuw onderzoek van PriceWaterhouseCoopers. Ook ligt de totale overnamesom fors lager in vergelijking met 2018. Voor 2020 is vanwege het Coronavirus ook weinig goeds voorspeld.

Investeringen in 2019

De consultancyfirma heeft de investeringen en de fusies en overnames in kaart gebracht. Daaruit blijkt over de hele linie dat er (veel) minder kapitaal naar cryptobedrijven is gevloeid in 2019. Persbureau Bloomberg maakte daarvan het onderstaande overzichtje. In 2019 is er door start-ups 2,24 miljard dollar opgehaald, omgerekend 2,07 miljard euro.

Bovendien eisen de continenten Azië en Europa meer marktaandeel op. Zij zijn samen goed voor 51% van alle investeringen en overnames, respectievelijk 29% en 22%. De VS levert marktaandeel in: van 55% marktaandeel in 2018 naar 48% in 2019.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Recessie

Volgens hoofdonderzoeker Henri Arslanian van PwC kan de crypto industrie zich niet onttrekken aan de wereldwijde economische malaise als gevolg van COVID-19. Volgens Arslanian gaat de nasleep van de pandemie nog een schok geven aan de cryptowereld.

Kijken we naar de top 5 investeerders in de industrie, dan drijven namen zoals ConsenSys, Coinbase en de Digital Currency Group boven. Ze investeren voornamelijk in infrastructurele projecten zoals exchanges en onderliggende technologieën zoals BloXroute.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!