Bitcoin BTC update koers prijs analyse TA

Bitcoin (BTC) Analyse: Breekt de koers uit naar $10.500?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De koers is op de lagere tijd grafieken naar het einde van een patroon aan het bewegen. Welke kant zal de koers uit gaan breken? Lees snel verder!

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is te zien dat de koers de 50WMA al vier weken een support is. Daarnaast is de koers weer boven de bovenkant van de descending broadening wedge gekomen. Op basis van de lagere timeframes waar we zo naar gaan kijken verwacht ik dat de wekelijkse candlestick er opnieuw onder gaat sluiten.

Als daarbij de 50WMA support blijft dan verwacht ik dat de koers wel naar boven zal uitbreken en dan kijk ik naar de groene rechthoek als target tussen de $10.500 en $11.000.

Verlies van die support brengt de koers richting de 12EMA/21EMA (blauwe en oranje lijn) als support. Die lopen op $8.200 – $8.300.

Figuur 1: De koers vindt al vier weken support op de 50WMA.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is te zien dat de koers in een evenwicht patroon zit waarin de koers naar elkaar toe beweegt en zal moeten gaan uitbreken. Op het moment heeft de koers waarschijnlijk een dagelijkse top bereikt tegen de bovenkant aan. Na aanleiding daarvan zijn er twee scenario’s waar ik naar kijk.

Bearish scenario

In het bearish scenario breekt support van de rode downtrendlijn en van de onderkant van de driehoek volgens de rode zigzag lijn. Dan kijk ik naar targets van $8.500 en $8.057. De laatste is de 200MA op de daily. 

Bullish scenario

In het bullish scenario zal de koers nog iets zakken. Op de lagere timeframes ziet het eruit alsof de tijdelijk top is bereikt en dat een kleine daling nodig is, zoals te zien op de 4uur grafiek hieronder.

Een bounce van de rode downtrend lijn en .618 Fib op $9.057 is dan mogelijk om de groene zigzaglijn naar boven te volgen. De koers kan ook iets eerder support vinden rond $9.200.

Figuur 2: Er is een grote driehoek te zien die met 1 á 2 weken moet uitbreken.

Bitcoin prijs 4-uur grafiek

Op de 4-uur grafiek (figuur 3) is te zien dat de bulls de overhand hebben op het moment en nog boven de 12EMA zitten. Maar de laatste beweging omhoog van de afgelopen uren was op laag volume en de RSI geeft aan dat de bulls momentum aan het verliezen zijn.

Het is mogelijk dat de bulls nog een laatste spurt maken naar de technische target van de eerdere falling wedge (stippellijnen), maar is gezien eerder genoemde indicatoren niet het meest waarschijnlijk. En dan kijken we dus naar een 4uur downtrend richting de groen rechthoek voor een bounce.

Figuur 3: De bulls hebben nog de overhand en zitten boven de 12EMA, maar volume en RSI zijn bearish.

Wat gaat bitcoin doen?

Er is een grote driehoek te zien, een evenwicht patroon, waar de koers in beweegt. En deze moet binnen 1 tot 2 weken uitbreken. Op de lagere timeframes lijken de bulls aan kracht te verliezen en verwacht ik een daling nadat de koers flink gestegen is de afgelopen week en afgewezen wordt op de bovenkant van de driehoek. 

Daarna is er een bullish en bearish scenario. In een bullish uitbraak gaat de koers richting $10.500 en in het bearish geval richting de $8.057.

Happy trading!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

De bitcoin koers in euro’s:

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!