bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: 11 jaar oude Bitcoin (BTC) voor het eerst verstuurd

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $12,799.27.  Dat is 6.87% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0078 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $237,083,438,064.00 met een circulatie van 18,523,200 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

11 jaar oude Bitcoin (BTC) voor het eerst verstuurd, afzender onbekend

50 Bitcoin (BTC) van meer dan 11 jaar oud werden vandaag verstuurd. Een oldskool bitcoiner besloot 50 BTC naar twee adressen te sturen. Het is onbekend van wie de bitcoin zijn, maar er zijn uiteraard wel geruchten.

De 50 bitcoin werden gemined op 9 februari van 2009. Op 3 januari werd het allereerste bitcoin block gemined.

Het is voor het eerst sinds augustus 2017 dat er bitcoin uit de eerste fase van bitcoin werden verplaatst. De eigenaar van deze bitcoin heeft dus ruim 11 jaar gewacht met het verzenden van de transactie.

Meer weten over bitcoin transacties? Lees dan ook: Hoe werkt een Bitcoin (BTC) transactie?

‘Cryptowet’ gaat per 21 mei in voor Bitcoin bedrijven in Nederland

De Implementatiewet wijziging vierde anti-witwasrichtlijn gaat morgen (per 21 mei) in. In de volksmond ook wel de cryptowet genoemd.

Dat betekent de Nederlandsche Bank vanaf morgen toezicht houdt op aanbieders van cryptovaluta en wallets. Het zijn bedrijven die een product of dienst aanbieden waarbij een euro omgewisseld wordt in cryptovaluta en vice versa.

Bestaande aanbieders die vóór 21 mei een concept-registratieaanvraag hebben ingediend, vallen onder de overgangsregeling van zes maanden. Deze partijen hebben dan tot en met 20 november 2020 om hun concept-aanvraag definitief te maken.

Nieuwe partijen kunnen géén gebruik maken van deze regeling en moeten direct een volledige aanvraag indienen.

Franse centrale bank start experimenten met ‘digitale euro’

De Franse centrale bank experimenteert met een central bank digital currency (CBDC). Het gaat hier om een nieuwe versie van de euro.

Ze maken gebruik van ‘blockchain technologie’ of eigenlijk: ze gebruiken een mooie marketing term om te praten over gedeelde databases.

De bank noemt specifiek het onderlinge bankverkeer als nuttige toepassing voor een CBDC.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!