bitcoin opties btc binance

Populaire beleggingsapp voor millennials voegt Bitcoin (BTC) toe

Een populaire beleggingsapp in Australië heeft Bitcoin (BTC) toegevoegd aan de opties. De app telt ruim 215.000 gebruikers in het land, zo meldt de firma in een blogpost.

Bitcoin (BTC) in populaire app

Het gaat om een app van Riaz Invest, een bekende naam in de beleggerswereld in het land. Beleggers kunnen namelijk kiezen tussen diverse portfolio’s binnen de app.

Hiermee introduceren een nieuw portfolio met de naam Sapphire en daarin is een allocatie van 5% Bitcoin opgenomen. De overige 95% van het portfolio zit in aandelen, obligaties, forex, allen via exchange traded funds (ETF’s).

Gemini van Tyler en Cameron Winklevoss, is aangetrokken als custodian voor de Bitcoin.

‘Hedge’

Het verhaal is inmiddels wijdverspreid: Bitcoin raakt (iets) meer in trek als toevluchtsoord, ‘hedge’ in vakjargon.

Chamath Palihapitiya, onder meer de CEO van Virgin Galactic en vroege investeerder in o.a. Facebook, pleitte eerder dit jaar voor een allocatie van 1% van Bitcoin in ieders portfolio.

Ook de bekende investeerder Paul Tudor Jones verklaarde in Bitcoin futures te handelen met 2% van zijn vermogen. En de bekende Wall Street bank JP Morgan zegt bankrekeningen te openen voor Bitcoin bedrijven zoals Coinbase en Gemini.

Millennials

Met name onder millennials is Bitcoin populair, bleek uit eerder onderzoek van de Amerikaanse broker Charles Schwab. Dat blijkt ook uit de klantenportfolio’s bij bijvoorbeeld de Cash App van Square en Grayscale.

Het zijn met name de jongere beleggers die zich aangetrokken voelen tot bitcoin als ‘hedge’. Daar waar de ‘oudere’ generatie meer heil ziet in goud en zilver.

Raiz is in 2016 opgericht en is met name actief in Australië en ook Indonesië. Het is tevens een vermogensbeheerder met 375 miljoen dollar onder haar vleugels. Uit data van de Australian Securities Exchange blijkt dat er 6 miljoen in bruto omzet is behaald.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!