‘Lage olieprijs gunstig voor Bitcoin (BTC) miners in VS’, aldus Antonopoulos

Bitcoin (BTC) miners gaan profiteren van scherp dalende energieprijzen wereldwijd, verwacht Bitcoin expert Andreas Antonopoulos. Vooral miners gevestigd in de VS kunnen vanwege de lage olieprijs goedkoper BTC delven.

Bitcoin (BTC) mining

Bitcoin mining is afhankelijk van de stroomvoorziening. Zonder goedkope (re) energie is het lastig om winst te maken. Daarom centreren de mining farms zich vaak in gebieden waar bijna niemand woont en er een energieoverschot is.

In de video ‘Down the Rabbit Hole’ op zijn YouTube kanaal wijst Antonopoulos erop dat de lagere olieprijs een voordeel is. In de maand mei was de prijs van een olievat West Texas Instruments (WTI) circa 10 dollar, een spotprijs.

Maar niet ‘elk werelddeel’ zal gelijk profiteren van dit voordeel, zo voorspelt de Grieks-Amerikaanse spreker en auteur.

Miners uit de VS krijgen gemiddeld 36% van hun energie uit olie, en vooral mining farms in Texas zitten dicht bij de bronnen.

Het is dan volgens Antonopoulos géén toeval dat Bitmain in oktober 2019 een giga farm opende in Texas van 130.000 m2.

‘Een van de grootste nieuwe farms is geopend in Texas en dat is géén toeval. Dat heeft waarschijnlijk te maken dat Amerika 12.000 olievaten per dag produceert. Door de fracking technologie is Amerika de grootste olieproducent ter wereld. Zodra de productie verder toeneemt, maakt dat miners in de VS nog concurrerender’.  

China en mining

China is nog steeds de belangrijkste vestigingsplaats ter wereld voor miners. In 2019 kwam 66% van alle rekenkracht van het bitcoin netwerk afkomstig van miners gevestigd in China.

In China is er sprake van een energiemix van kolenstroom en waterkracht. Volgens Antonopoulos zullen miners, die minder afhankelijk zijn olie, proberen om concurrerend te blijven. Desnoods gaat men minen met een operationeel verlies.

‘Omdat energie en elektriciteit zijn vervangbare commodities. Je bent goedkoper uit met een oliegestookte energiecentrale, dat scheelt bijna 50% in je energiekosten. Maar ook stroom uit kolencentrales zal goedkoper worden’.

De komende 18 tot 24 maanden zal de concurrentie toenemen. Dat wordt voornamelijk beslist door de energieprijs en niet de apparatuur.

Barry Silbert

Ook Barry Silbert, oprichter van Grayscale Investments, maakte eerder een melding van een shift in het gedrag van bitcoin miners.

Steeds vaker verhuizen zij vanuit China naar de VS en Canada. Grayscale heeft 285.000 BTC in kas voor beleggers.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!