Bitcoin Lightning #14: Online spelletjes spelen met prijzenpot vol sats

De afgelopen dagen zijn in de Hup Lightning serie meerdere toepassingen van het Bitcoin Lightning Network aan bod gekomen. Van tip functies voor Twitter en Telegram tot het verdienen van sats bij online aankopen (e-commerce).

Maar er is nog een sector waarin het internetgeld een grote toepassing kan hebben: de gaming industrie.

We hebben een gloednieuwe Telegram chat speciaal voor al je vragen of opmerkingen over het Bitcoin Lightning Network. Kom gezellig langs en praat mee.

Bitcoin in gaming

Er zijn verschillende soorten games ontwikkeld waarbij jij nu al gratis geld kunt verdienen. Op de betere grafische games gaan we morgen in. In dit artikel kijken we eerst naar een aantal simpele alternatieven.

Door de implementatie van lnurl in wallets, kun je heel makkelijk sats betalen om een game te starten. Zorg ervoor dat je jouw Lighting wallet met een kleine balans bij de hand hebt om mee te doen!

Leer het Lightning netwerk begrijpen

Een spel waarmee je het Lightning Network beter kunt gaan begrijpen is Alice2Bob. Dit is een visuele weergave van een netwerk waarbij je zelf moet ‘gokken’ hoe betalingen geroute kunnen worden. Je ziet namelijk verschillende peers die met elkaar in contact staan via betaalkanalen.

Het is aan jou om de juiste paden te vinden om een betaling op het einddoel aan te laten komen.

Hoe verder je in het spel komt, hoe moeilijker het wordt. Overigens wordt er in het spel geen rekening gehouden met multi path payments.

Deze functionaliteit is sinds een maand beschikbaar in de lnd implementatie van Lightning Labs. Daarbij kun je een betaling automatisch laten opsplitsen waardoor het via meerdere paden bij de ontvanger uit komt.

Wheel of Fortune

Als je écht van gokken houdt, kun je ook het wheel of fortune uitproberen. Je stort een klein beetje aan satoshi’s en gokt vervolgens dat je via het draaiend bord meer sats terug verdient.

Het leuke is dat je dit kunt doen met enorm kleine bedragen. Je kunt voor 1000 satoshi’s (ter waarde van ongeveer 10 eurocent) al tien keer aan het rad draaien.

Hou in je achterhoofd: dit soort initiatieven laten op een speelse manier het gemak van Lightning zien. De kans is groot dat je sats verliest. Hou het mantra ‘stack sats’ dus goed in je achterhoofd, verspeel ze dus niet.

Bitcoin Lightning Battle

Wil je altijd al eens samen met vrienden de strijd aan gaan voor écht geld? Dan is Lightning Battle echt wat voor jou.

Voordat toegelaten wordt tot het spel, betaal je allemaal via het Lightning Network een klein bedrag wat zal fungeren als prijzenpot. Als je dit hebt gedaan kom je terecht bij het spel

Vervolgens speel je bijvoorbeeld het spel ‘Word Search’, zoals op onderstaande video. Uit een tabel van 16 letters moet je zo veel mogelijk woorden zien te maken. De winnaar gaat er vervolgens met de prijs vandoor. Je kunt ook ‘vier op een rij’ en ‘Othello’ spelen.

Het leuke is dat je dit met een groep mensen kunt doen.

Ben je nog niet uitgespeeld? Op lnroute en lngames staan nog een heleboel andere games die je kunt proberen. Kom ook vooral langs in onze Lightning chat om samen Word Search te doen!

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!