venezuela bitcoin BTC

‘Venezuela accepteert Bitcoin (BTC) betalingen voor paspoort’

De Venezolaanse regering lijkt bezig met een test om bitcoin betalingen te accepteren bij de aanvraag van paspoorten en ander papierwerk. Op social media doken verschillende screenshots op van een overheidssite met een BTCPay Server optie om te betalen met bitcoin.

Er is nog geen officiële bevestiging, maar bitcoin kan voor Venezuela een interessante optie zijn. De Venezolaanse bolivar is onderhevig aan hevige inflatie en Amerika heeft het land sancties opgelegd waardoor internationale betalingen ook lastig zijn.

Als de wegen naar de dollar lastig zijn en je lokale munt in rap tempo minder waard wordt, dan loont het om te kijken naar alternatieven.

BTCPay Server

Het gebruik van BTCPay Server is opmerkelijk. Het is open-source software waarmee je direct bitcoin betalingen kunt accepteren zonder een tussenpartij. Veel andere grote instanties of bedrijven gebruiken vaak een tussenpersoon voor dit soort transacties zodat zij zelf een andere valuta kunnen ontvangen en niets hoeven te regelen.

Een voorbeeld daarvan is het Zwitserse stadje Zermatt, daar kunnen inwoners hun gemeentelijke belastingen met bitcoin betalen. Maar daar zit een Zweedse partij tussen om de betalingen te regelen, hoogstwaarschijnlijk omdat de gemeente niet zelf die bitcoin wil.

Venezuela

Op Reddit en Twitter gaan verschillende screenshots rond over Venezolaanse overheidswebsites die duidelijk de optie aanbieden. Anderen zeggen echter dat zij deze optie niet zien of dat het momenteel niet werkt.

Het gaat om betalingen op de SAIME website, waar je onder andere een paspoort aan kunt vragen.

Een nieuws website genaamd Criptonoticias claimt een paspoort aan te hebben aangevraagd bij de ambassade van Venezuela in Buenos Aires.

Het platform Decrypt meldt dat niet alle mensen in Venezuela deze optie nog niet te zien krijgen, sommigen kunnen alleen betalen in bolivar en de door olie gedekte petro.

Het is dus voorlopig afwachten of dit experiment van de grond komt, maar het komt niet helemaal uit de lucht vallen. In 2019 waren er zelfs al geruchten dat Venezuela een deel van hun nationale reserves in bitcoin wilde opslaan. 

Een opmerkelijk detail: de goudvoorraad van Venezuela ligt bij de Bank of England in Londen. President Maduro kreeg echter een keiharde nee te horen toen hij om zijn voorraad vroeg. Door de onrust in het land stalde Venezuela hun geld in Engeland, maar nu kunnen zij niet bij hun eigen voorraad.

De opslag van bitcoin heeft veel minder om het lijft, allicht is bitcoin een optie om dit soort dingen in de toekomst te voorkomen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!