Bitcoin betaalpas Crypto.com werkt weer, beurswaakhond geeft groen licht

Update – De Financial Conduct Authority (FCA) heeft de beperkingen opgeheven voor Wirecard Card Solutions (WCS), zo maakt de Britse beurswaakhond bekend.

De dochtermaatschappij van het insolvente Wirecard voldoet aan de eisen om haar activiteiten voort te zetten. WCS is onder meer leverancier van de VISA betaalpassen van Crypto.com en TenX.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De balans van deze debit cards kun je opladen met Bitcoin en andere cryptovaluta om ermee af te rekenen. Aan de kassa of juist online. Crypto.com en TenX zorgen voor de omwisseling in euro, dollar of pond. Beide bedrijven verklaren dat de passen weer werken.

Berichtgeving zondag 28 juni

De debit kaarten van Crypto.com werken tijdelijk niet meer. Het Britse Financial Conduct Authority (FCA) heeft namelijk de activiteiten van Wirecard Card Solutions (WCS), een dochteronderneming van het in problemen verkerende Wirecard, opgeschort.

Met een debit card kun je met Bitcoin of andere cryptovaluta afrekenen aan de kassa zoals met een normale pinpas. Crypto.com geldt als een van de grootste aanbieders van dit type kaarten.

Vrijdag heeft de FCA besloten om de activiteiten van WCS stil te leggen. De dochteronderneming van Wirecard mag geen fondsen of assets beheren.

Moederbedrijf Wirecard AG heeft in Duitsland het faillissement aangevraagd. Ook loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar het management wegens grootschalige financiële fraude. Auditor Ernst & Young miste maar liefst 2,1 miljard dollar op de bedrijfsbalans bij een controle.

Bitcoin betaalpas

Dat betekent dat klanten van Crypto.com in Verenigd Koninkrijk en Europa hun kaarten niet meer opladen of ermee kunnen afrekenen. Volgens CEO Kris Marszalek heeft de Britse beurswaakhond het uitgevende bedrijf WCS ‘definitief gesloten’.

Volgens Marszalek hoeven klanten niet te vrezen voor hun fondsen op de balans.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””] “Alle klanten krijgen binnen 48 uur 100% tegoed terug op hun cryptowallet.”[/penci_blockquote]

Omdat de Wirecard-dochter is afgevallen als leverancier door de sancties van de FCA, moet Crypto.com op zoek naar een nieuwe leverancier. Het is onduidelijk of er al een oplossing is gevonden.

Ook andere aanbieders zoals TenX en Cryptopay werkten samen met WCS. Hoogstwaarschijnlijk zullen hun debit cards niet werken omdat FCA de activiteiten heeft stopgezet.

Volgens de FCA zijn de maatregelen nodig om ‘klanten te beschermen’. Sommigen hebben de wens uitgesproken om WCS over te nemen van Wirecard. Dat proces loopt nog. CEO Markus Braun van Wirecard is in staat van beschuldiging gesteld en voorlopig op borgtocht vrijgelaten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCrypto.com

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!