bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: Neppe website kost Nederlander ruim 34.000 euro

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $12,943.14.  Dat is 0.10% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0077 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $239,777,971,809.18 met een circulatie van 18,525,487 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Neppe Bitcoin (BTC) website kost Nederlander ruim 34.000 euro

Bitcoin (BTC) beleggers hebben nog steeds last van neppe Google advertenties en malware. Recentelijk verloor een Nederlandse belegger 34.300 euro nadat ze een namaaksite bezocht die leek op de site van Bitvavo, een Nederlandse bitcoin exchange.

Neppe bitcoin advertenties

Adverteerders die niets anders dan kwaad in de zin hebben zijn een bekend probleem. Onder andere Jort Kelder en Ali B hebben zich eerder al uitgesproken tegen neppe bitcoin advertenties waar hun foto’s voor zijn gebruikt.

John de Mol is in een zelfde soort zaak verwikkeld met Facebook. Een ander voorbeeld van het misbruik van Google advertenties is te vinden in Engeland. De Britse beurs CoinCorner kan zelf niet (meer) adverteren bij Google, maar criminelen zijn wel te vinden met een advertentie bij de zoekterm CoinCorner.

Rachid Finge, communicatiemanager bij Google Nederland, reageert via email. Finge geeft aan dat Google constant bezig is met het monitoren van de advertenties en plug-ins, in 2019 verwijderde zij 2,7 miljard plug-ins.

Lees hier verder over dit opmerkelijke verhaal

‘Bitcoin investeerders in China reden achter $5 miljard nieuwe Tether’

Het afgelopen jaar is er een bijzondere trend te zien in de voorraad nieuwe Tether (USDT) die in omloop is gebracht. Dit getal is namelijk enorm gestegen met wel $5 miljard in 2020. De stablecoin neemt eens teeds dominantere positie in, in de Bitcoin markt.

Een van de vele vragen uit de Bitcoin community over deze stablecoin is wie al deze Tether eigenlijk opkoopt.

Volgens een nieuw rapport van Sino Capital is het antwoord vrij eenvoudig: het zijn de Chinese investeerders. En ze hangen niet aan de grote klok dat ze USDT kopen of hebben, omdat de overheid dit liever niet wil. Decrypt maakt melding van dit onderzoek in een nieuwsbericht.

Er is veel kritiek geweest op USDT. Een academisch onderzoek toonde aan dat de stablecoin gebruikt zou zijn om Bitcoin te doen pumpen in 2017. Dit onderzoek ontving echter veel kritiek leveren en is inmiddels ook ontkracht.

Bitcoin in India alsnog verboden? Ministerie van Financiën stuurt nota

Het is weer zo ver in India. Na lange tijd van onduidelijkheid omtrent de regelgeving van bedrijven, leek er eindelijk een conclusie te zijn. Maar nu wil het Indiase ministerie van Financiën alsnog roet in het eten gooien.

Bitcoin in India

Een lokaal nieuwsmedium meldt vandaag dat het Indiase ministerie van Financiën een nota heeft gestuurd voor interministerieel overleg. Na het overleg bereikt zal deze nota het kabinet en vervolgens het parlement bereiken.

Als het voorstel met succes wordt geïmplementeerd, is India weer helemaal terug bij af. De regering van het land kan dan namelijk Bitcoin of iedere andere cryptovaluta in het land verbieden.

Het blijkt een vervolg te zijn op een wetsvoorstel uit juli 2019. Dit ging in op de investeerders en handelaren van cryptovaluta.

Hierin gaat het over “een boete van maximaal Rs 25 crore ($ 3,3 miljoen) en een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar voor iedereen die erin handelt.”

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!