bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: Privégesprekken op het Lightning Network

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $10,646.23.  Dat is -0.58% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0094 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $196,969,020,575.39 met een circulatie van 18,501,293 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin Lightning: Decentraal en peer-to-peer chatten via Lightning

Met het Lightning Network kun je peer-to-peer bitcoin transacties doen. Maar je kunt meer met het protocol dan alleen betalingen sturen. Het is ook mogelijk om geheel privé met elkaar te chatten.

Ideaal voor de gesprekken waar je liever niet hebt dat iemand meekijkt of als je gewoon erg gehecht bent aan je privacy en sowieso zo min mogelijk wil delen met anderen.

Amerikaans stel moet $1,1 miljoen aan Bitcoin liquideren om belastingschuld te voldoen

Je kunt je bitcoin netjes zelf opslaan en buiten de handen van een derde partij houden. Maar als je in Amerika een miljoenen schuld open hebt staan én je hebt een klein fortuin in bitcoin, dan moet je gewoon betalen.

Dat ondervond ook een Amerikaans koppel. Zij moeten een deel van hun positie liquideren om hun belastingschuld direct te voldoen, de aanvraag voor een betalingsregeling werd niet gehonoreerd omdat zij aangeven ook bitcoin en andere coins te bezitten.

Hup Bitcoin met Gert-Jaap Glasbergen over de gevaren van dominante mining pools

In deze nieuwe Hup Bitcoin Podcast praten we met Gert-Jaap Glasbergen, hij is een software developer en actief bij het Digital Curency Initiative (DCI) van de technische universiteit MIT.

Glasbergen doet onderzoek naar bitcoin mining pools en hij bouwde een soort bitcoin futures, zonder dat daar een beurs voor nodig is.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!