bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: Fonds met 400.000 BTC in kas blijft inkopen

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $9,273.53.  Dat is 0.07% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0108 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $170,880,026,659.79 met een circulatie van 18,426,643 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin fonds van Grayscale heeft 400.000 BTC in kas

Het Grayscale Bitcoin Trust is een manier voor beleggers om zich bloot te stellen aan bitcoin zonder zelf bitcoin te kopen. Je koopt een aandeel in het fonds en Grayscale legt voor de investeerder een BTC voorraad aan.

Het staat eigenlijk haaks op het gedachtegoed van je eigen bank zijn en geen tussenpersoon vertrouwen. Maar tegelijkertijd is iedereen vrij om bitcoin te gebruiken zoals hij/zij dat wil.

Ter indicatie: Grayscale kocht sinds vorige week minstens 19.879 BTC in. Per dag worden er slechts 900 nieuwe bitcoin gemined.

‘Nederlandse’ Bitcoin beurs Deribit sluit record aantal opties: $675 miljoen

Derivatenbeurs Deribit heeft vandaag 675 miljoen dollar aan Bitcoin opties gesloten.

Het gaat om 74.000 Bitcoin aan optie-contracten, de grootste expiratie uit de geschiedenis van Bitcoin opties. Deribit is opgericht door de Nederlanders John en Marius Jansen, maar het bedrijf opereert tegenwoordig vanuit Panama.

Voormalige Bush-lobbyist riskeert 5 jaar cel vanwege ‘Bitcoin oplichting’

Een bekende Amerikaanse lobbyist riskeert een maximale celstraf van vijf jaar vanwege financiële fraude met ‘bitcoin technologie’.

Jack Abramoff is een gevallen lobbyist die nog voor president George W. Bush heeft gewerkt. Hij is de oprichter van AML Bitcoin, een van de duizenden ICO’s die gefaald hebben.

Investeerders staken in totaal 5,6 miljoen dollar in de start-up, maar kregen er niets voor terug. Tegen Abramoff is nu een maximale gevangenisstraf van 5 jaar geëist wegens fraude en oplichting.

Dit soort praktijken hebben overigens niets met het bitcoin protocol zelf te maken.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!