‘Hackers stelen 336 Bitcoin van Britse beurs’

Bitcoin beurs Cashaa is bestolen van 336 bitcoin (BTC). Het Britste bedrijf heeft alle transacties op het platform (tijdelijk) stopgezet. Dat meldt Cointelegraph.

Hackers

De CEO van Cashaa, Kumar Gaurav, bevestigt dat een van hun wallets door iemand binnengedrongen is. Voor het gestolen geld worden de ogen gericht op Delhi in India. Het bedrijf heeft een aangifte gedaan in dat land.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cashaa vermoedt dat het gaat om een aanval met malware op een van de computers die zaken als opnames regelt. De malware liet de hacker(s) weten dat een personeelslid van Cashaa inlogde op het account om vervolgens twee transacties vanuit de wallet te doen.

Cashaa gebruikte een wallet van blockchain.com om bitcoin op te slaan en te verzenden.

Onderzoek

Gaurav: ”We zijn nog bezig met het onderzoeken van de schade. We hebben een vergadering gepland om te bepalen of het bedrijf de verliezen op zich neemt.”

Cashaa heeft via Twitter het bitcoin adres van de dieven gedeeld. Dit zorgt ervoor dat andere bitcoinbeurzen de bitcoin van dit adres kunnen blokkeren, als zij dat willen.

Beurzen kunnen bitcoin transacties an sich niet stoppen, maar zij kunnen altijd weigeren hun diensten te leveren aan partijen.

Er is ook een vermoeden dat de criminelen de bitcoin mixen om zo het volgen van de gestolen BTC lastiger te maken.

Grote beurzen in India als CoinDCX, WazirX en Bitbns hebben al aangegeven de bitcoin te weren van hun platform. Dat geldt ook voor beurzen als Binance.

Klagen

Guarav beklaagd zich over het feit dat bitcoin beurzen er niet alles aan doen om gestolen bitcoin van hun platform te weren: ”Iedereen in de industrie moet hard werken om hetzelfde niveau van veiligheid te bereiken als de gemiddelde persoon die nu heeft met een bankrekening. Hackers zijn er van overtuigd dat ze gestolen geld door beurzen kunnen halen. Dit soort beurzen moeten worden gesloten en eigenaren moeten worden aangeklaagd voor meedoen witwassen.”

Voor iemand die net een flink aantal bitcoin is verloren door gebrekkige veiligheidsmaatregelen weet de ondernemer het wel goed te vertellen..

Lees meer over:
Bitcoin nieuwshackmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)