afrika Bitcoin BTC COVID 19

Bitcoin beurs Paxful noteert recordvolume in tumultueus 2020

COVID-19 en crypto regulering heeft Bitcoin peer-to-peer beurs Paxful geen windeieren gelegd. Want in de eerste helft van 2020 noteert de exchange uit New York een handelsvolume van 1,1 miljard dollar.

Bitcoin peer-to-peer handel

Een peer-to-peer exchange is een marktplaats die kopers en verkopers van Bitcoin samenbrengt. Anders dan bij een normale beurs, houdt men géén Bitcoin vast. Feitelijk werkt het net zoals Marktplaats, maar dan met BTC.

Het is een ruilhandel, waarbij Bitcoin geruild wordt voor cadeaubonnen, Paypal, binnenlandse bankoverschrijvingen en andere betaalmethoden.

Een transactie gaat als volgt: een koper stort het geld in een escrow-account, de verkoper levert de Bitcoin in een wallet. Door middel van multi signatures (beiden moeten digitaal aftekenen), is de deal rond.

Paxful bestaat 5 jaar en komt nu met een paar milestones sinds de start. Enkele opvallende feitjes:

  • 4,5 miljoen geregistreerde wallets
  • 4,6 miljard dollar aan geregistreerd handelsvolume
  • Januari tot en met juni 2020: 1,1 miljard dollar aan handelsvolume, een toename van 34% ten opzichte van (de eerste helft van) 2019

Paxful is wereldwijd de nummer twee na LocalBitcoins uit Finland. Daarnaast zijn er ‘kleinere’ marktplaatsen zoals Bisq en HodlHodl.

Afrika

Volgens Ray Yousef bedienen ze vooral klanten die leven in landen met hyperinflatie en corruptie.

‘We bedienen mensen die uitgesloten zijn door het huidige financiële stelsel. We beiden een alternatief voor de bestaande betaalproviders’

Afrika is een werelddeel waar Paxful zich specifiek op richt, met relatief veel klanten uit Nigeria, Kenia en Ghana. Daar ligt het volume namelijk nog hoger dan in Latijns-Amerika, waar LocalBitcoins nog marktleider is.

Afgelopen jaar kondigde Paxful een samenwerking aan met Coinlogiq om 20 Bitcoin ATM’s in Colombia en 25 stuks in Peru te plaatsen. Ook is er een samenwerking gesloten met OKEx als extra feature op hun beurs.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!