‘Er zijn (minimaal) 13.290 miljonairs die $1 miljoen aan Bitcoin hebben’

Er zijn meer dan 13.000 Bitcoin (BTC) adressen die minstens $1 miljoen waard zijn. Dat blijkt uit data van Glassnode.

Bitcoin miljonairs

Tegen de huidige marktprijs heb je ongeveer 107 BTC nodig om voor deze titel in aanmerking te komen. Je mag je met dit aantal Bitcoin op een adres namelijk al miljonair noemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Omdat deze statistiek is gekoppeld aan de dollarprijs van Bitcoin, fluctueert dit aantal vaak. Als je sec kijkt naar adressen met 100 BTC op de balans, dan is dit getal veel stabieler.

'Er zijn (minimaal) 13.290 miljonairs die $1 miljoen aan Bitcoin hebben'

De groene lijn duidt op het (stabiele) aantal adressen met 100 BTC. De rode lijn verwijst naar het (volatielere) aantal miljonairs.

Logischerwijs nam het aantal miljonairs tijdens de bullrun van eind 2017 enorm toe.

Maar hoeveel Bitcoin miljonairs zijn er nu eigenlijk? Dat valt (helaas) niet exact vast te stellen. Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moeten we weten hoeveel individuen of entiteiten deze 13.290 adressen beheren. Theoretisch gezien ligt dit getal ergens tussen 1 en 13.290.

Adressen en entiteiten

Daarnaast kun je jouw vermogen in Bitcoin ook nog op meerdere adressen stallen om zo het risico te spreiden. Je kunt ook kiezen voor custodials (of exchanges) waarbij jouw Bitcoin in een grote pot (hot en cold wallets) wordt gegooid. In de blockexplorers is terug te zien welke adressen toebehoren aan exchanges.

Zo weten we bijvoorbeeld dat de Amerikaanse beur Coinbase voor bijna 1 miljoen BTC in beheer heeft. Je kunt je overigens afvragen of de Bitcoin die op een exchange staat, wel daadwerkelijk jouw Bitcoin is. Als de beurs gehackt wordt of ineens langdurig offline gaat, wordt snel genoeg duidelijk dat je dan als ‘klant’ niets te zeggen hebt over deze BTC.

Als je overigens 10 Bitcoin hebt (ter waarde van ~$100.000), dan behoor je al bij de rijkste 0,5% van de ruim 30 miljoen adressen die zijn aangemaakt.

Heb je iets minder aan vermogen in Bitcoin zitten? Met een waarde van 100 dollar, behoor je al tot de groep van 7,6 miljoen adressen die meer dan deze $100 waard zijn. Meer van dit soort statistieken over de rich lists zijn te bekijken op BitInfoCharts.

Het maakt niets uit hoe veel Bitcoin je hebt. Het gaat er om dát je het hebt. Voor de liefhebbers hebben we voor deze Bitcoiners een Telegram chat waar over het nieuws wordt doorgepraat.

Lees meer over:
adressenBitcoin nieuwsBTC