Bitcoin Analyse: Moeten we rekening houden met een daling naar $7.700?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De koers van bitcoin is deze week weinig volatiel geweest. De maandelijkse candlestick van juni is wel afgesloten, dus daar kan een conclusie aan worden geplakt. 

We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin maandgrafiek

Op de maandelijkse grafiek (figuur 1) is er in juni een shooting star candlestick gevormd en dit is een bearish candlestick. Bij eerdere stijgingen (witte pijlen) zagen we dat de koers na het vormen van een shooting star ook een daling kende.

Ik verwacht op de maandelijkse dan ook een daling volgens de rode lijn richting de 21EMA support rond de $7.900. Een uitschieter/wick zoals je bij de groene pijl ziet, zou naar de .5 Fibonacci kunnen gaan rond de $7.200.

Invalidatie van dit scenario is als de koers boven de $10.500 kan komen en sluiten op de dagelijkse grafiek en nog beter als dat gebeurt op de wekelijkse.

Op de wekelijkse is er niet veel veranderd sinds vorige week en daarvoor kun je de analyse van vorige week lezen.

Figuur 1: Er is een shooting star gevormd voor de maand juni.

Daggrafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) zit de koers al de hele week onder de $9.300 na wat een sterke weerstand is. Het ziet er vrij bearish uit en de koers beweegt onder belangrijke moving averages zoals de 50MA en de 12/26EMA’s.

Bullish scenario

Voor het bullish scenario waarbij de $10.000 opnieuw kan worden getest moet de koers boven de $9.300 komen. Zolang we daaronder blijven zie ik de koers dalen naar $8.500 – $8.600, de onderste groene box.

Bearish scenario

De koers wordt duidelijk afgewezen door de 12/26EMAs en zolang de koers daaronder zit verwacht ik dat de koers verder zal afzakken. De koers ziet er bearish uit en er zullen flink wat shorts zijn die rond de $9.300 zijn gestart.

Ik verwacht ergens nog wel een uitschieter naar boven richting de 50MA/9.400 om die er uit te stoppen voordat de koers de weg hervat naar $8.500 – $8.600. Daar loopt ook de 100MA welke (tijdelijke) support zal bieden.

Nogmaals als we boven de $8.600 sluiten op de dagelijkse grafiek dan zitten we op het grote plaatje nog in een uptrend. Breekt die support dan kijk ik naar $7.700 als hoofddoel.

Figuur 2: De bears hebben de overhand en prijs blijft onder de 12EMA.

Bitcoin prijs 4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek (figuur 3) is de koers eergisteren uit de rising wedge naar beneden gebroken en heeft nu de groene rechthoek als weerstand en de 12/26EMA en de 50MA. Ook de 4uur ziet er bearish uit.

Wat je wel vaak ziet is dat de koers en moving averages elkaar opnieuw opzoeken voordat de trend zich hervat. In dit geval is er een downtrend en is een hertest van de 200MA/$9.400 mogelijk voordat de trend naar beneden voortzet. 

Dit zie ik niet gebeuren als de koers op de 4-uur onder de $8.939 komt, want dan zet de 4uur downtrend meteen door.

Figuur 3: De koers is weer onder de 12/26EMA en de bears hebben de overhand.

 

Wat gaat bitcoin doen?

Op de uitbraak van de rising wedge na was het wederom een langzame week met weinig volatiliteit. De koers blijft consolideren en de stilte voor de storm wordt steeds luider.

Als de koers verder naar beneden uitbreekt richting de $8.600 dan is dat waarschijnlijk een tijdelijke stop voordat de koers doorgaat naar de maandelijkse 21EMA.

Het bearish scenario zou op de korte termijn kunnen worden geïnvalideerd als de koers op de dagelijkse boven de $9.300 – $9.400 kan sluiten.

Happy trading!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden.

De bitcoin prijs in euro’s:

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!