‘Mensen halen steeds meer Bitcoin (BTC) bij beurzen weg’

Sinds de start van dit jaar is er een opmerkelijke trend gaande: de bitcoin balans van beurzen neemt langzaam af. Mensen nemen hun bitcoin op en storten minder terug. Dat blijkt uit data van Glassnode.

In onderstaande grafiek is duidelijk de verandering te zien. Sinds 2017 is het aantal bitcoin bij beurzen flink gestegen, maar sinds 2020 neemt dat aantal weer af.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin bij beurzen volgens Glassnode

'Mensen halen steeds meer Bitcoin (BTC) bij beurzen weg'

Rijkdom

De recente uitstroom betekent overigens niet dat er een gebrek aan bitcoin is bij de grootste beurzen in de wereld. De Amerikaanse beurs Coinbase staat al geruime tijd aan kop.

Het aantal bitcoin bij beurzen op een rijtje:

Er zit een groot gat tussen Coinbase en de rest.

Let op! Dit gaat dus vooral over klantenfondsen, mensen die hun bitcoin bij een beurs storten. Het gaat niet om het vermogen van de bedrijven zelf.

Nieuwe trend?

Op 8 juli werd er netto het meeste Bitcoin ooit bij beurzen weg gehaald. Het grootste deel hiervan was afkomstig van Coinbase.

Gebruikers haalden 20.660 meer Bitcoin (BTC) bij beurzen weg dan dat er naar toe werd gestuurd. Dat blijkt uit data van Glassnode. En dat is een record. Deze outflow is de grootste van het jaar 2020.

In onderstaande grafiek is ook duidelijk te zien dat er nog altijd miljoenen bitcoin staan bij beurzen. Meer dan 2,5 miljoen BTC zelfs.

De vraag is nu: zet deze trend zich voort? Of worden er bij eventuele prijsbewegingen weer meer bitcoin naar de beurzen gestuurd om aan de handel te gaan?

De uitloop van bitcoin bij beurzen volgens Glassnode

'Mensen halen steeds meer Bitcoin (BTC) bij beurzen weg'

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)