dark web mixen bitcoin

Bitcoin developer op loonlijst Paradigm om aan protocol te werken

Ontwikkelaars die aan Bitcoin sleutelen dragen een enorme verantwoordelijkheid. Men vergeet wel eens dat dit werk aan het protocol enorm belangrijk is. Maar waar Bitcoin een waarde van $170 miljard vertegenwoordigt, werken er veel developers nog vrijwillig en gratis aan de open source code.

Deze twee dingen staan in schril contrast met elkaar. Kunnen de ontwikkelaars die én vrijwillig én met veel verantwoordelijkheid werken aan dit enorme vermogen, niet vergoed worden? Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die deze ontwikkelaars financieel steunen. En met Paradigm is daar weer een nieuw bedrijf bij gekomen!

Bitcoin ontwikkelen

Grote bedrijven zoals Google of Boeing hebben legio aan slimme mensen in dienst die werken aan de essentiële software. Bitcoin is geen centraal gecoördineerd project en dus ligt het bij dit open source protocol iets anders. Bitcoin heeft geen personeelsbestand en geen centrale coördinatie.

Tegenwoordig komt een groot deel van de ontwikkelingen vandaan bij vrijwilligers en een handjevol bedrijven die Bitcoin Core financieren. Hieronder vallen Chaincode, Blockstream, MIT DCI, Square Crypto, Xapo, BitMEX, OKCoin en nog enkele anderen. Sinds deze week mag Paradigm zich bij deze lijst toevoegen.

Paradigm investeert in Bitcoin (en andere cryptovaluta) en heeft daarom dus belang in het succes van de markt.

“We geloven dat het onze verantwoordelijkheid is om de ontwikkeling van Bitcoin te helpen financieren. Daarom zijn we verheugd om bekend te maken dat we het werk van Anthony Towns aan Bitcoin Core gaan ondersteunen.”

Anthony Towns werkt al meer dan 20 jaar aan open source-software. Het begon in 1998 met Debian. Sinds 2017 helpt Towns ook mee aan de verbeteringen van het Bitcoin Core protocol.

Op de loonlijst

De interesse van Towns is in Bitcoin gewekt door microbetalingen en het Lightning Network. Onlangs heeft hij ook meegedacht en geholpen aan de aanstaande ‘grote’ Schnorr en Taproot upgrade.

Met de steun van Paradigm kan hij zijn werk aan Bitcoin Core fulltime voortzetten. Paradigm betaalt zijn salaris, maar Towns krijgt de volledige vrijheid om te kiezen waaraan hij werkt.

“We zijn enthousiast over het geweldige werk dat Anthony heeft gedaan en zal blijven doen om Bitcoin te verbeteren.”

Paradigm is dus niet het eerste bedrijf dat een ontwikkelaar op de payroll heeft. Zo staat de anonieme ontwikkelaar ZmnSCPxj op de loonlijst van Square Crypto en mogen ook Jon Atack en Tankred Hasezo  financiële steun van het bedrijf van Jack Dorsey genieten.

Michael Ford krijgt betaald van BitMEX en Fabian Jahr krijgt steun vanuit de Independent Developers Grant van OKCoin. Recent maakte de Human Rights Foundation (HRF)  nog bekend dat ze de Britse Chris Belcher gingen steunen voor de ontwikkeling van CoinSwaps.

In maart bracht een onderzoek nog in kaart hoe decentraal de ontwikkeling van Bitcoin is. Waar men wel eens zegt dat Blockstream een te groot aandeel heeft, blijkt uit deze data dat dit allerminst waar is.

Heb je vragen over Bitcoin? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!