Bitcoin (BTC) Analyse: Plotselinge daling richting $9.000

De afgelopen weken leek bitcoin (BTC) op een stablecoin qua koersverloop, er gebeurde bijzonder weinig. De volatiliteit was volledig opgedroogd en qua prijsactie was er ook weinig te beleven.

Gelukkig zien we de laatste dagen dat er weer beweging in de koers zit. Betekent dit dat we wellicht binnenkort uit de consolidatie gaan breken? Je leest het in onze gloednieuwe bitcoin update!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek bewegen we nog altijd in consolidatie onder de weerstand. De weerstand ligt op $10.060. Hier ligt zowel een belangrijke weerstandslijn als een weerstandstrendlijn, een belangrijk gebied om te breken als bitcoin de weg omhoog wil inslaan.

Verder is te zien dat we nog altijd tussen de $10.067 en de $8.541 consolideren. Voor serieuzere prijsbewegingen zullen we toch echt één van die levels moeten breken. Vooralsnog hebben we dus geen richting gekozen.

Daggrafiek

Op de daggrafiek is te zien dat we nog altijd bullish zijn. De prijs beweegt netjes binnen de range, boven de 100 en de 200 Moving Average en de belangrijke steun op $7.728-$7.990.

Kortom, veel steun aan de onderkant. Recentelijk hebben we het midden van de range gebroken en daar zojuist een afwijzing op gemaakt. Dit noemt men ook wel een ‘bearish rejection’ en kan een sterke indicatie zijn dat we verder omlaag gaan bewegen.

Mocht dat gebeuren, zouden we een beweging kunnen gaan maken richting de $8.500-$8.600. Dit is de range low op het hoge tijdsframe en daar liggen ook de 100 en 200 Moving Average op het dagelijkse tijdsframe. Van daaruit zouden we eventueel weer een bounce omhoog kunnen verwachten.

4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek is te zien dat we een daling hebben gemaakt en momenteel steun ondervinden van de bodem van de range op $9.040.

De bodem op $8.986-$9.040 dient nu nog als steun, maar de afwijzing die we zojuist op de 4-uurgrafiek hebben gezien is vrij bearish en zou kunnen betekenen dat we deze steun niet langer gaan vasthouden.

De kans is aanwezig dat we een verdere beweging omlaag gaan maken richting de $8.820 en/of de $8.500-$8.600 zone.

Wat gaat bitcoin doen?

Kortom, op de korte termijn ziet Bitcoin er niet sterk uit. De kans dat we lager gaan is zeer groot. Mocht je nog geen short positie hebben zou je naar een positie kunnen kijken als we de bodem van de 4-uursrange breken op $9.040, voor een short swing tot aan de $8.820 of $8.500-$8.600 zone.

Over CryptoCoinTalk

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten?

Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, set-ups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Klink dan op de link om ons Telegram kanaal te joinen of ons Twitter-kanaal te volgen!

Bitcoin prijs in euro’s:

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!