Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven de grens van $8.800?

De koers van Bitcoin is wat onrustiger geworden maar weet zich nog geen raad met de huidige beweging. Ondanks wat bearish bewegingen en het zakken onder de $9.000, zien we wederom een terugkeer in de consolidatiezone waar de koers zich al maanden in bevindt.

De koers zit al voor de negende week op rij in dezelfde range tussen $8.700 en $9.800.

Wel zijn steeds meer bearish signalen te vinden.

Bitcoin update

De afgelopen weken laat de koers van Bitcoin zich moeilijk voorspellen. Een echte uitbraak naar een definitieve weg omhoog of omlaag krijgen we nog niet te zien. Daarmee wordt het steeds lastiger om een betrouwbare analyse te maken want de koers lijkt zich weinig te houden aan de standaard regeltjes.

Met het testen van $10.000 en het herhaaldelijk falen ligt een daling nog steeds in de lijn der verwachting. Maar de supportlevels zijn sterk en laten zich niet zomaar breken. Zo geeft $9.000 nog weinig mee en zorgde het vangnet op $8.800 voor een stevige bounce terug omhoog.

Op de 4-uurgrafiek van Bitcoin zien we wederom bearish signalen. Met nu ook een bearish cross op de 200 EMA. Wat ook laat zien dat de trend langzaamaan begint te keren. Zonder daar al te heftig op te reageren zien we nog steeds dat de koers zich rond $9.200 staande weet te houden, binnen de consolidatie zone.

Bitcoin 4h chart 5 juli 2020

Wat gaat bitcoin doen?

Een sterke uitbraak lijkt zich momenteel meer te gaan manifesteren als het langzaamaan wegzakken. Met daarbij een kans op sterke beweging wanneer $8.800 gebroken wordt.

Het laatste level waarop momenteel de sterkste reactie ligt. Dit kan alsnog zorgen voor het zakken richting $8.000.

Bullish scenario’s zijn niet uitgesloten maar lijken momenteel niet aan de orde. De prijs lijkt langzaamaan te gaan dalen.

Mocht de koers toch omhoog schieten is $9.500 een punt om in de gaten te houden. Het testen van $8.800 lijkt voor nu de eerste stap. En de reactie daarop zal voorlopig de weg van de prijs van Bitcoin aantonen.

Gezien de aanstaande vakantieperiode (en lagere volumes) kon het nog wel eens een lange periode van consolidatie worden. Met daarbij een stabiele bitcoin.

Bitcoin prijs in euro’s:

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!