Bitcoin logo op Chevrolet bij NASCAR races, Cash App sponsort renstal

Bitcoin zal bij een aantal NASCAR races in beeld gaan komen. Althans, het logo van de cryptomunt zal (in het klein) op een van de auto’s komen te staan. Dat werd vandaag duidelijk toen Cash App een sponsorovereenkomst met het team van Darrell “Bubba” Wallace bekend maakte.

Cash App en Bitcoin

“Bubba” komt uit de renstal van Richard Petty Motorsport. Door de deal wordt Cash App de hoofdsponsor van de nummer 43 Chevrolet Camaro ZL1 1LE. Het gaat over een samenwerking voor vijf races.

Cash App is een product van Square, een bedrijf van Jack Dorsey. Met de enorm populaire app kun je vanuit de Verenigde Staten heel gemakkelijk Bitcoin kopen.

Volgens een persbericht zal de Chevrolet Camaro aankomende zondag te zien zijn voor drie miljoen kijkers tijdens de O’Reilly Auto Parts 500. Vol trots deelde ‘Jack’ op Twitter hoe de auto bestickerd zal zijn.

Dit eerste evenement is een wedstrijd van 500 mijl (ruim 800 kilometer) aan rondjes op de Texas Motor Speedway in Fort Worth. Hier zal de auto, gesponsord door CashApp, voor het eerst haar opwachting maken.

Verder zal het Bitcoin logo (in het klein) en uiteraard het logo van de Cash App in nog vier andere races op de auto staan. Verder blijft het bedrijf de rest van de 2020 NASCAR Cup Series (NCS) als partner verbonden aan de renstal.

Voor de geïnteresseerden zijn dit de overige vier races: New Hampshire Motor Speedway, Darlington Raceway, Bristol Motor Speedway en Kansas Speedway.

Reacties

Natuurlijk volgden er direct reacties vanuit de Bitcoin communities. Waar de een dit een geweldige actie vindt, zijn er ook direct klagers die de kleur groen associëren met Bitcoin Cash.

Deze pessimisten konden echter rekenen op een weerwoord: het groen is net zo goed de kleur van het testnet van Bitcoin. En natuurlijk verwijst de kleur naar de Cash App zelf, en niet naar BCash.

Verder zorgde Darrell Wallace een poos geleden ook nog voor controverse. Hij slaagde er namelijk in om NASCAR te overtuigen om het gebruik van de confederate flag in de sport te verbieden. Deze vlag is een overblijfsel van de Amerikaanse burgeroorlog.

Hij werd daardoor beschuldigd van rassenhaat. Zelfs Donald Trump mengde zich in de discussie. Hij riep Wallace er via Twitter toe op om zijn excuses aan te bieden. Wallace is een van de meest succesvolle Afrikaans-Amerikaanse racers in de geschiedenis van NASCAR.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!