Bitcoin netwerk verwerkte meer dan $180 miljard aan transacties in tweede kwartaal 2020

Het netwerk van Bitcoin (BTC) verwerkte voor $180 miljard aan transacties. In het eerste deel van dit jaar was dat nog ‘slechts’ $178 miljard, een kleine groei in dollarwaarde dus. Dat blijkt uit data van The Block.

Bitcoin verwerkt honderdduizenden transacties per dag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin

Bij een bitcoin transactie heb je geen toestemming nodig van een derde partij. Je hoeft degene die je wil betalen ook niet te vertrouwen.

Er is dit jaar al voor meer dan $358 miljard aan betaalverkeer geweest met bitcoin dat niets te maken had met het traditionele banksysteem. Dat is best een mooie statistiek.

Transacties

Een klein deel van de bestaande bitcoin zorgt voor deze statistieken. Het merendeel staat namelijk al meer dan een jaar stil. Om precies te zijn: 11,2 miljoen BTC staat al minstens een jaar stil. Er zijn in totaal ruim 18,4 miljoen BTC in omloop.

Dat betekent dat zo’n 39% van alle BTC wél werd gebruikt het afgelopen jaar.

Via

Bitcoin netwerk verwerkte meer dan $180 miljard aan transacties in tweede kwartaal 2020

Meer statistieken

Slechts 3,5 miljoen van de ruim 18,4 miljoen bitcoin (BTC) wordt gebruikt om te handelen. Dat blijkt uit data van Chainalysis.

Het grootste gedeelte van de bitcoin in omloop raakt geen beurzen aan maar blijft in handen van de eigenaren.

Hodlers

Twee opvallende statistieken van Chainalysis op een rijtje:

Een andere opmerkelijke statistiek: 60% van alle Bitcoin (BTC) stond al minstens 1 jaar stil

Handelen

De bitcoin die niet op dit soort adressen zijn van handelaren. Deze bitcoin worden met name tussen beurzen verstuurd. Dit gedeelte van de bitcoin bepaalt eigenlijk de marktprijs.

Wereldwijd handelen mensen op de beurzen dus met zo’n 3,5 miljoen BTC. De rest komt niet in de buurt van die handelsplekken.

Volgens het onderzoek worden de bitcoin die al lang stil staan belangrijk voor de liquiditeit van de markt.

Verschillende investeerders

Volgens de cijfers van Chainalysis waren er zo’n 340.000 mensen wekelijks actief op een bitcoin beurs. Zij verdelen deze investeerders in twee categorieën: particulieren en professionals. De particulieren zijn de bitcoiners met stortingen onder de $10.000.

In die categorie zijn particulieren nog veruit het belangrijkste. In de prijsklasse daarboven hebben zich echter inmiddels financiële instituten gemeld: ‘Institutionele beleggers nemen bitcoin beurzen over qua volume’.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...