bitcoin litecoin whatsapp Lite.Im

Bitcoin weggeven via SMS: stuur ‘sats’ naar iemands telefoonnummer

Bitcoin is ‘ons’ internetgeld waarmee je kunt doen wat je wilt. Zo kun je zelf ook sleutelen aan leuke ideetën en toepassingen om mensen aan boord te brengen.

De bedenker van sat2.io deed dat ook. Je kunt via deze website namelijk Bitcoin via het Lightning Network naar iemands telefoonnummer sturen. Zo kun je Bitcoin weggeven zonder dat de ontvanger hier vooraf iets voor hoeft te doen.

Sat2.io

Het idee van sat2.io is eigenlijk heel simpel. Je maakt zelf een beetje Bitcoin over via het Lightning Network op de website. Deze website stuurt vervolgens een ‘omgekeerde invoice’ naar de persoon waarvan jij het telefoonnummer hebt ingevoerd.

Via de link die hij of zij in een SMS toegestuurd krijgt, is deze Bitcoin dan te claimen in de BlueWallet. Dit is een custodial Lightning wallet. Als jij de Bitcoin verstuurt, ziet dat als volgt uit:

Het Lightning Network is een laag op Bitcoin waarmee je razendsnel en tegen nagenoeg geen kosten betalingen kunt doen. Dat is dus een perfecte manier om kleine hoeveelheden satoshi’s te sturen zonder dat je de blockchain hier meer ‘vervuilt’.

Zodra dit SMS’je bij de ontvanger binnen komt, kan hij de satoshi’s claimen die jij hebt betaald. Voor de ontvanger is het echter niet te achterhalen waar deze sats vandaan komen. Dat maakt het extra leuk.

Goedkope betalingen

Het leuke van zo’n simpele dienst is dat je iemand een beetje Bitcoin kunt toesturen zonder dat hij of zij er bekend mee is. Door dit op deze manier te doen, stimuleer je de persoon om een wallet te downloaden en het bedrag te claimen.

Als jouw ‘doelwit’ op de link in de SMS klikt, is het vervolgens heel simpel om de Bitcoin via Lightning te ontvangen:

Een soortgelijk idee is dat van Lightning faucets waarbij je de invoice naar iemands e-mail adres stuurt. In de Hup Lightning serie zijn we hier al wat dieper op ingegaan.

Doordat de infrastructuur Lightning geen limieten oplegt over de snelheid van een betaling en de kosten die het met zich mee brengt, komen er steeds meer van dit soort ideetjes tot leven. Het laat op een speelse manier zien hoe goed Bitcoin werkt.

Ben je niet zo bekend met Lightning? Kom langs in onze speciale chat hierover en stel je vragen!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!