future vs bitcoin trump

‘Amerikaanse bitcoinbeurs Coinbase bereidt beursgang in 2020 voor’

De Amerikaanse bitcoinbeurs Coinbase wil naar verluidt de beurs op. De beursgang moet dit jaar nog plaatsvinden volgens bronnen van Reuters.

Coinbase is de grootste bitcoinbeurs van Amerika. Het bedrijf heeft bijna 1 miljoen bitcoin in kas.

Toestemming

De beurs heeft wel toestemming nodig van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Als de financiële waakhond van het land toestemming geeft kan het proces in gang worden gezet.

Coinbase wil de eerste beursgenoteerde exchange van Amerika worden.

Aandelen

Andere bitcoin bedrijven gingen Coinbase al voor. Zo zijn er een aantal mininingbedrijven die ook hun weg naar de beurs al hebben gevonden. Bitcoin mining bedrijf Canaan haalde $90 miljoen op met de beursgang.

Coinbase

Ambitieuze plannen dus bij Coinbase. Op 8 juni kondigde het bedrijf een nieuwe aanwinst aan: Paul Grewal. Hij is een voormalig rechter uit Californië en voormalig advocaat van Facebook.

Grewal is als Chief Legal Officer verantwoordelijk voor het juridisch team van Coinbase. Volgens Coinbase heeft Grewal ervaring in ‘duizenden zaken’ als rechter en was hij nauw betrokken bij rechtstzaken tussen Apple en Samsung en andere fintech zaken.

Coinbase ligt regelmatig onder vuur in de wereld van bitcoin. Recentelijk kwam daar een opmerkelijke zaak bij:  Coinbase wil haar blockchain analysesoftware verkopen aan twee Amerikaanse overheidsinstanties. Dat blijkt uit openbare documenten. Hierdoor lijkt de informatie over jouw handel in Bitcoin via de beurs ook voor de Amerikaanse overheid inzichtelijk te worden.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!