bitcoin BTC transacties

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers stabiel boven $9.000?

Bitcoin (BTC) zit al maanden in dezelfde prijsrange, het volume en de volatiliteit op de markten liggen laag. De koers zit al voor de negende week op rij in dezelfde range tussen $8.700 en $9.800.

Wat gaat de koers doen? We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek is goed te zien dat het volume terug loopt en de koers de afgelopen maanden rustig aan deed. Het is wachten op een uitbraak naar boven of een flinke daling buiten deze range voordat we meer vuurwerk gaan zien.

In onderstaande grafiek hebben we de prijslevels ingetekend waar we naar kijken. Als de koers deze breekt is het tijd om een beslissing te maken.

Daggrafiek

De daggrafiek ziet er niet goed uit. We traden onder de 55EMA, dat is een bearish signaal. Na het breken van deze EMA volgde een daling met een laag volume. Deze beweging zette dus niet echt door waardoor we nog altijd relatief stabiel zijn.

Omdat wij ons nagenoeg in het midden van de range bevinden en het volume laag is geeft ook deze grafiek aanleiding om te wachten op een uitbraak.

4-uurgrafiek

Tot slot zoomen wij in naar de 4-uurgrafiek. Hier zijn eeen aantal prijslevels interessant.  Op dit korte timeframe is bitcoin duidelijk in een downtrend beland.

Houd de prijzen van $8.700 en $8.500 in de gaten. Mocht de prijs weer stijgen dan zijn $9.500 en $9.600 belangrijke niveau’s om echt uit te breken.

Uiteraard liggen hier wel weerstand levels tussen en die vind je in onderstaande grafiek

Wat gaat bitcoin doen?

De grafiek geeft ons gemixte signalen en wij zijn daarom neutraal. Het sentiment is bearish en Bitcoin is stoom aan het verliezen. Als wij een kant moeten kiezen voor bitcoin zeggen wij op naar $9.600 maar of wij daar op in gaan zetten is de vraag.

De prijs van bitcoin in euro’s:

Margin Traders NL is een traders collectief van ervaren fulltime traders. Meer informatie is terug te lezen op de website en Telegram.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!