Britse regering wil strengere regels voor Bitcoin advertenties

De Britste regering vindt de huidige regels rondom advertenties niet genoeg zijn om mensen te beschermen tegen oplichters. Het gaat met name om advertenties die bitcoin investeringen aanbieden met beloftes van grote winsten en rijkdom.

In de praktijk gaat het in deze gevallen helemaal niet om echte bitcoin. Vaak gaat het om vage tokens of is er zelfs geen eens een product mee gemoeid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voorstel

Als het voorstel erdoor komt komen dit soort zaken onder het toezicht van de Financial Conduct Authority (FCA). De FCA is een financiële regelgevende instantie in het Verenigd Koninkrijk.

John Glen, secretaris van het ministerie van Financiën, geeft uitleg: ”Het is belangrijk dat mensen de financiële producten begrijpen die ze zien.” Glen wijst naar de gevaren van investeren in producten die je niet kent, er is dan een grote kans dat je geld verliest.

Dit geldt voor alle (financiële) industrieën, maar de bitcoin wereld is relatief nieuw en onbekend. Mede daarom slagen criminelen er regelmatig in om mensen te misleiden met advertenties.

Een voorbeeld uit Nederland: Neppe Bitcoin (BTC) website kost Nederlander ruim 34.000 euro

Goedkeuring

Bedrijven die willen adverteren met financiële producten in het Verenigd Koninkrijk moeten daar nu al specifiek toestemming voor vragen.

De nieuwe regels moeten het een en ander duidelijk maken. Als de wet erdoor komt moeten bedrijven specifiek toestemming vragen aan de FCA.

Kortom: meer controle vanuit de Britse overheid op advertenties.

Campagne tegen neppe bitcoin advertenties

Met name bij Google, Facebook en YouTube zijn er problemen op het gebied van neppe bitcoin advertenties. Niet voor niets starten Facebook en de AFM een campagne tegen deze advertenties.

Een ander voorbeeld van het misbruik van Google advertenties is ook te vinden in Engeland. De Britse beurs CoinCorner kan zelf niet (meer) adverteren bij Google, maar criminelen zijn wel te vinden met een advertentie bij de zoekterm CoinCorner.

Bedrijven als Facebook en Google accepteren dus betalingen van adverteerders die duidelijk andere doelen hebben dan het leveren van een dienst of het sturen van bitcoin.

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...