Bitcoin transacties boven $1 miljoen gegroeid: is het grote geld wakker?

Heeft het grote geld Bitcoin (BTC) nu echt ontdekt? Chainalysis concludeert dat het aantal grote Bitcoin transacties van minstens $1 miljoen sinds eind 2019 is toegenomen.

Bitcoin transacties boven $1 miljoen

Chainalysis is een bedrijf die in opdracht van bedrijven en overheden de blockchain analyseert.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door het pseudo-anonieme karakter van Bitcoin transacties is een bitcoin adres te koppelen aan een identiteit.

Dat kan een ‘hot’ wallet van exchange zijn, of een institutionele partij die fysieke bitcoins aanschaft. Zoals Bitcoin is een relatief kleine asset in vergelijking met bijvoorbeeld met goud.

Een groot deel van de bestaande beleggingsfondsen, pensioenfondsen en verzekeraars moeten BTC nog ontdekken. Chainalysis concludeert dat:

Whales

Vervolgens hebben ze de transacties ingedeeld in een aantal categorieën. In de onderstaande grafiek zien we dat aandeel ‘$1 miljoen+’ stijgende is.

Dat aandeel ‘professioneel’ is gestegen van 46% eind 2019 naar 57% in mei 2020.

Bitcoin transacties boven $1 miljoen gegroeid: is het grote geld wakker?

Bitcoin transacties boven de $1 miljoen zijn gestegen de afgelopen maand. Bron: Coin Metrics.

‘Hedge’

Blijkbaar is er een groeiende groep die gelooft dat Bitcoin een ‘hedge’ is in het huidige geldstelsel. Doordat centrale banken de voorraad aan fiat geld continu verruimen, is er sprake van een geldontwaarding. En dat is ongewenst voor partijen met héél véél cash op de balans.

Daardoor zijn onder meer de aandelenkoersen gestegen de afgelopen maanden maar nu lijken goud en Bitcoin aan de beurt.

Kimberly Grauer van Chainalysis vertalt aan Decrypt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Bitcoin geniet steeds meer vertrouwen van overheden en financiële instellingen. Die legitimiteit leidt tot meer investeringen. In onze ogen is dit nog maar het begin, want deze markt is nog onvolwassen en gefragmenteerd’. [/penci_blockquote]

Bitcoin (BTC) prijs

Bitcoin is de best presterende asset van 2020 met een rendement van ruim 50% tot nu toe. De koers lijkt aanstaande om de weerstand bij $12.000 te breken. Waarmee de saaie range tussen $9.200 en $9.500 in de maanden mei tot en met juli voorbij lijkt.

Bovendien is het sentiment in de markt daardoor positief. Getuige een score van ’77’ op de Fear & Greed Index van Alternative.me. Deze samengestelde index neemt de volgende variabelen mee waaronder volatiliteit, handelsvolume en Google Trends.

Vanaf vrijdag 24 juli ligt het sentiment van deze index boven een score van ’50’ om er niet meer onder te raken. Is dit onderdeel van een trend richting een nieuw all-time high?

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...