Goedemorgen Bitcoin: toename in Bitcoin transacties boven $1 miljoen

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin transacties boven $1 miljoen gegroeid: is het grote geld wakker?

Heeft het grote geld Bitcoin (BTC) nu echt ontdekt? Chainalysis concludeert dat het aantal grote Bitcoin transacties van minstens $1 miljoen sinds eind 2019 is toegenomen.

Chainalysis is een bedrijf die in opdracht van bedrijven en overheden de blockchain analyseert.

Door het pseudo-anonieme karakter van Bitcoin transacties is een bitcoin adres te koppelen aan een identiteit.

Dat kan een ‘hot’ wallet van exchange zijn, of een institutionele partij die fysieke bitcoins aanschaft. Zoals Bitcoin is een relatief kleine asset in vergelijking met bijvoorbeeld met goud.

Een groot deel van de bestaande beleggingsfondsen, pensioenfondsen en verzekeraars moeten BTC nog ontdekken. Chainalysis concludeert dat:

Goedemorgen Bitcoin: toename in Bitcoin transacties boven $1 miljoen

Stablecoin van Binance krijgt nieuwe status in VS na akkoord waakhond

De aan de dollar gekoppelde stablecoin van Binance heeft groen licht gekregen van de financiële waakhond van New York. En dat betekent dat banken en financiële instellingen het mogen gaan gebruiken zonder verdere goedkeuring van (andere) autoriteiten.

Het New York Department of Financial Services (NYDFS) heeft deze week zijn “Greenlist” bijgewerkt. En daar staat de Binance USD (BUSD) stablecoin dus op.

De lijst bestaat uit twee onderdelen:

Binance zei dat BUSD al bij de lancering in september 2019 door de NYDFS was goedgekeurd (voor custody). De beurs had echter nog een extra akkoord nodig om daadwerkelijk gelist te kunnen worden. Er zit namelijk een verschil tussen de lijst met ‘custody’ coins en ‘coins approved for listing’.

‘Goldman Sachs onderzoekt eigen cryptomunt gekoppeld aan dollar’

Goldman Sachs wil een eigen cryptomunt op de markt brengen. Het wordt een stablecoin, waarvan de waarde is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

De investeringsbank, één van de grootste banken ter wereld, heeft ook een nieuw ‘global head of digital assets’ aangesteld.

Het gaat om Matthew McDermott, die voor de bank werkt vanuit de Londen City. Volgens McDermott onderzoekt de creatie van een eigen cryptomunt gekoppeld aan de dollar.

[the_ad id=”52096″]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...