Bitcoin BTC futures opties

Bitcoin broker uit Oostenrijk haalt 52 miljoen dollar aan groeigeld op

Bitcoin broker Bitpanda heeft 52 miljoen dollar aan vers groeigeld opgehaald. De ronde is geleid door Valar Ventures, het investeringsfonds van Peter Thiel, medeoprichter van PayPal.

Ook het Europese Speedinvest, dat groeigeld van de Europese Unie in tientallen startups steekt, participeert mee in Bitpanda.

Bitcoin broker Bitpanda

Het bedrijf uit Wenen heeft nu grofweg 100 miljoen dollar opgehaald. In 2016 is er de eerste investeringsronde en in 2019 was er een initial exchange offering.

Wat gebeurt er met het geld? De co-CEO’s Eric Demuth en Paul Klanschek willen de onderneming schalen naar 300 medewerkers en het productaanbod uitbreiden.

De Bitpanda Pro, de exchange tak, heeft volgens Coingecko een dagelijkse handelsvolume van circa 2 miljoen dollar.  Ze bieden ook handel in edelmetalen aan.

Die tak van sport is volgens Coindesk goed voor 1 miljard dollar aan volume in 2019. Naar eigen zeggen hebben 100.000 beleggers er ooit goud opties verhandeld.

Met name in Frankrijk, Spanje en Turkije weten ze de exchange te vinden. Ook Nederlandse beleggers kunnen er gebruik van maken. Volgens Demuth zorgt de recente decentrale finance (De-fi) voor nieuwe toestroom.

Breed platform

In 2021 wil Bitpanda ‘alle mogelijke assets’ verhandelen, dus ook aandelen en obligaties bijvoorbeeld. Andrew McCormack van Valar gaat in het adviesraad van Bitpanda zitten.

‘Met deze investering willen we de volgende unicoin in de Europese fintech industrie creëren’. 

Van techbedrijven is het bekend dat het een tijdje duurt voordat ze winst maken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!