Bitcoin (BTC) Update: Stijgt de koers vandaag nog naar $10.850?

Door CryptoTargetsDe Bitcoin (BTC) koers lijkt zich weer te herstellen na de daling van afgelopen nacht. Stijgt bitcoin vandaag nog door naar $10.850? Lees de Update.

Bitcoin (BTC) 1-uursgrafiek

Op de 1-uurstimeframe zien we actie, want Bitcoin wordt namelijk omhoog gekocht. Wat we hier zien is een bounce na een derde higher low (derde witte pijl) wat Bitcoin terug over de 8 dagen MA (Moving Average) heeft gebracht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op de korte termijn kan dit zeer interessant zijn. Een bounce naar $10.850 aan de bovenkant van de channel waarin de koers zich nu beweegt is mogelijk.

Dit zal dan ongeveer gelijk komen met de horizontale weerstand (rode lijn).

Bitcoin (BTC) Update: Stijgt de koers vandaag nog naar $10.850?

Bitcoin 4-uursgrafiek (deel 1)

Op de 4-uurstimeframe zien we een goed teken. Na een bullish divergence (twee groene lijnen) op 23 september hebben de 8 en 14 dagen Moving Averages nog géén kruising gemaakt.

Dit is erg gunstig voor een verdere stijging op de korte termijn. Een kruising zou namelijk aangeven dat het weer een goed moment is om te verkopen.

Dus zelfs terwijl Bitcoin de afgelopen nacht daalde van $10.850 naar $10.640, geeft dat geen teken om te verkopen (korte termijn). Dit zal ook de reden zijn waarom Bitcoin direct in de dip in ingekocht.

Bitcoin (BTC) Update: Stijgt de koers vandaag nog naar $10.850?

Bitcoin 4-uursgrafiek (deel 2)

Er is reden waarom we ‘korte termijn’ vermelden voor een potentiële doorstijging. Als we namelijk nogmaals op de 4-uurstimeframe wat verder uitzoomen en de indicator fibonacci retracement op de koers plaatsen, zien we dat Bitcoin in de ‘golden pocket’ beweegt.

Dit is het centrum van de fibonacci tool waar altijd meer volatiliteit teweeg komt. Vaak bij een kleine stijging na een flinke daling maakt een koers in het centrum van de fibonacci wederom een retrace.

Dit is wat we ook zagen op 21 september. De koers steeg terug naar de golden pocket en maakte daar en retrace richting $10150 (richting de bullish divergence uit het vorige stuk).

We kunnen in dit geval pas met meer zekerheid zeggen dat Bitcoin op de langere termijn verder gaat stijgen wanneer het over de golden pocket heen beweegt.

Want ook dan geldt dat een uitbraak groter kan zijn aangezien hij het centrum dan is ‘doorbroken’.

Bitcoin (BTC) Update: Stijgt de koers vandaag nog naar $10.850?

‘Eerst $10.850 breken’

Op de korte termijn kunnen we nog een stijging zien richting $10.850 met een uitloop naar $10.930. Als Bitcoin dit level weet te doorbreken, kunnen we zachtjes aan gaan stellen dat een verdere stijging op de lange termijn erin zit.

Over CryptoTargets

Gratis meer leren over hoe support- en weerstandlevels werken en hoe jij hiermee kan traden? Lees dan deze duidelijke post van CryptoTargets.

Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen? Join dan de Telegram groep van CryptoTargets.