bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: ‘BTC gaat alles opslokken, ook goud’

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $12,995.26.  Dat is 0.17% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0077 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $240,745,222,570.68 met een circulatie van 18,525,618 BTC.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Max Keiser: ‘Bitcoin slokt alle valuta op, ook goud komt aan de beurt’

De vraag naar energie om bitcoin te minen groeit gestaag. De hashrate groeit gestaag en dat betekent dat er steeds meer computerkracht bezig is met het minen van bitcoin.

Presentator en fervent bitcoiner Max Keiser zit niet net als probleem. Volgens hem is de groei van het bitcoin netwerk van levensbelang voor de mensheid.

3 Iraanse energiecentrales gaan overschot verkopen aan Bitcoin miners

Drie Iraanse energiecentrales beginnen met het verkopen van hun energieoverschot aan bitcoin miners. Gezamenlijk verwerken zij genoeg energie om de helft van New York City van elektriciteit te voorzien.

Dit nieuws komt niet uit de lucht vallen. Eerder dit jaar werd duidelijk dat dit soort constructies mogelijk waren in het land.

Noorse staat belegt via pensioenfonds indirect 6 miljoen in Bitcoin (BTC)

Het Noorse pensioenfonds Oil Fund heeft indirect exposure in de asset Bitcoin (BTC). Dat blijkt uit onderzoek van het eveneens Noorse onderzoeksbedrijf Arcane Research. Het fonds is voor 100% in handen van de Noorse staat.

Gaan gepensioneerden in het land nu profiteren van een hogere Bitcoin koers?

Het is een gevolg van de miljoenen die MicroStrategy aan Bitcoin op de balans heeft staan. Via dit beursgenoteerde bedrijf, zijn er meer partijen die exposure hebben in het schaarse internetgeld.

Hup Bitcoin: Corruptie bij grootste Nederlandse bank en de rol van BTC in Argentinië

In deze Hup Bitcoin podcast bespreken we weer de laatste Bitcoin nieuwtjes van de afgelopen week.

We bespreken de FinCen Files. Buzzfeed News maakte dit witwasschandaal van vele miljarden bekend. Naast bekende namen als Deutsche Bank zijn er ook Nederlandse partijen bij betrokken. Onder andere een dochtermaatschappij van het Nederlandse ING zit in dit witwasnetwerk.

De nieuwe difficulty en hashrate komen voorbij. Ook bespreken we een Australische aannemer die met een supercomputer van de overheid cryptocurrency ging minen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!