bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: Duo stal 60.000 euro aan Bitcoin met modemfraude

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $12,991.13.  Dat is -0.16% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0077 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $240,668,477,928.00 met een circulatie van 18,525,600 BTC.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Nederlanders stalen 60.000 euro aan Bitcoin met duizend Ziggo-modems

Een man en vrouw bestelden voor ruim duizend internetmodems bij Ziggo om er grootschalig fraude mee te plegen. Ze stalen daarmee ruim 100.000 euro aan Bitcoin en bel – en goktegoeden.

Daarvan is ruim 60.000 euro toe te schrijven aan (bitcoin) vouchers, gekocht bij providers zoals Skrill en Netteler. Dat is op te maken uit de uitspraak van de rechtbank in Rotterdam.

Het duo ging geraffineerd te werk. Ze bestelden ruim 1.000 modems bij Ziggo onder valse namen en adressen. Ze lieten de apparaten afleveren bij afhaalpunten.

Eenmaal geïnstalleerd misbruikten het tweetal het abonnement door meerdere aankopen te doen, zonder daar zelf voor te betalen.

Banken verdacht van witwassen $2.000 miljard, ING duikt meermaals op

Met de FinCen Files krijgen we een inkijkje in de grootschalige witwaspraktijken van banken wereldwijd.

Afgelopen week brak de Amerikaanse nieuwssite Buzzfeed het nieuws. Een consortium van media bood inzage in duizenden gelekte documenten van het FinCEN (Financial Crime Enforcement Network). Dat is een Amerikaanse overheidsinstantie die verdachte transacties registreert. Banken zijn verplicht dit te melden.

De schokkende conclusie: de grootste banken ter wereld zijn betrokken bij witwaspraktijken en de schaal is groter dan gedacht. De afgelopen vijf jaar hebben banken ruim $2,000 miljard aan crimineel geld witgewassen.

Ook de grootste Nederlandse bank de ING, de bank met de overheid als klant, duikt meerdere malen op in de data.

“26% van pensioenfondsen en verzekeraars wil méér Bitcoin kopen”

Pensioenfondsen en verzekeraars willen de komende 5 jaar méér Bitcoin of andere cryptocurrency’s kopen. Dat is de voornaamste conclusie uit de enquête van Evertas, een verzekeraar van digitale assets.

De Bitcoin markt is momenteel vooral gedreven door particuliere beleggers en het ‘slimme geld’, kleinere fondsen die puur in cryptocurrency’s beleggen.

Maar de wereld daarom omheen heeft Bitcoin nog niet echt ontdekt. Met institutionele beleggers bedoelt men: pensioenfondsen, family offices, verzekeraars of goede doelen.

De respondenten in dit onderzoek zijn samen goed voor een totaal vermogen van 78,4 miljard dollar. Enkele opvallende uitkomsten:

  • 90% van de respondenten verwacht de komende 5 jaar meer geld te steken in Bitcoin dan nu het geval is
  • 64% denkt aan een “lichte” stijging in exposure
  • 26% denkt aan een “significante” stijging in exposure

De enquête is afgenomen in juli, waarbij 50 instituties zijn ondervraagd. De ene helft is gevestigd in de VS en de andere helft in het Verenigd Koninkrijk.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!