bitcoin politie china btc

$22 miljoen aan Bitcoin van Huobi naar OKEx ondanks bevriezen opnames

$22 miljoen aan bitcoin van Huobi naar OKEx ondanks bevroren bitcoin op OKEx. Vannacht kwam het nieuws naar buiten dat cryptobeurs OKEx in de problemen zit. Maar ondanks dat heeft iemand voor $22 miljoen aan bitcoin naar de beurs gestuurd.

De enorme hoeveelheid bitcoin werd in twee verschillende transacties richting de exchange gestuurd. Eentje van 998 bitcoin en eentje van 997 bitcoin. Hetgeen uiteraard tot vragen leidde binnen de crypto-community.

Waarom zou je je bitcoin naar een exchange sturen waar de funds van klanten zijn bevroren?

Hoe kan dit?

Op Twitter was men na de transactie natuurlijk in rep en roer. Hoe kon iemand op dit moment besluiten om zoveel bitcoin naar OKEx te sturen? “Dude go the opposite way” was één van de reacties.

Een mogelijke verklaring voor de move is dat de transactie vertraging zou hebben opgelopen. De transacties van Huobi naar OKEx vormen een vrij groot deel van de totale holdings van OKEx. De beurs heeft in totaal ongeveer 276 duizend bitcoin in beheer.

De afgelopen 24 uur zijn er iets meer dan 6000 bitcoin van de beurs afgehaald. Een stuk meer dan in de dagen daarvoor. Eerder vandaag liet de Chinese media weten dat OKEx oprichter Star Xu werd ondervraagd door de politie. Dit zou al een week geleden hebben plaatsgevonden.

Krijgt de investeerder zijn bevroren bitcoin nog terug?

Voor de investeerder die zijn bitcoin naar OKEx heeft gestuurd is het afwachten hoe dit gaat aflopen. Het zullen vast spannende tijden voor hem zijn, want het gaat om meer dan $22 miljoen.

Laat dit voor de hele Bitcoinwereld weer een goede reminder zijn dat je bitcoin alleen van jou zijn in een eigen wallet. Het is zo belangrijk om eens in de zoveel tijd je bitcoin van een exchange af te halen. Je weet nooit wanneer dit soort dingen gebeuren.

En nu blijkt maar weer dat het zelfs bij de grootste partijen kan voorkomen. Laten we hopen dat dit allemaal goed afloopt en iedereen op OKEx bevroren bitcoin kan behouden.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!