Arthur Hayes treedt terug als CEO bij moederbedrijf BitMEX

Arthur Hayes treedt per direct terug als CEO van 100x Group, het moederbedrijf van BitMEX. Dat maakt de Bitcoin derivatenbeurs vandaag bekend op haar website. De Amerikaan staat bekend als een uitgesproken persoonlijkheid in de scene.

Managementwissel

Het is een gevolg van de aanklachten van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en het ministerie van Justitie aan het adres van de beurs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de oprichters Samuel Reed, de CTO bij 100x Group, is vrijdag opgepakt door de federale politie FBI in de regio Boston.

Zowel Hayes, Reed als Ben Delo als Greg Dwyer zijn verdacht van het witwassen van criminele gelden en overtreden van de Back Secrecy Act uit.

Ook zou de beurs sinds 2014 circa 85.000 beleggers uit de VS hebben bediend zonder handelslicentie.

Het kwartet is nu helemaal op non-actief gesteld binnen de firma in afwachting van een strafproces.

De dagelijkse leiding komt in handen van Vivien Khoo, de operationeel directeur die nu doorschuift als interim CEO.

Ben Radclyffe, sinds maart 2020 pas in dienst, wordt de tweede man achter Khoo. Naar eigen zeggen blijft de firma “continue investeren in de prestaties van het handelsplatform”.

45.000 Bitcoin

Feit is dat beleggers eieren voor hun geld kiezen en hun Bitcoin elders stallen. Volgens recente cijfers van Glassnode is er minstens 45.000 Bitcoin van de beurs gehaald.

Daarmee is het aantal BTC in de kas bij BitMEX met 27% geslonken naar 120.000 BTC.

Beleggers hebben namelijk nog genoeg andere opties om te speculeren op de toekomstige Bitcoin prijs met een hefboom.

Ook on-chain onderzoeker Chainalysis heeft BitMEX inmiddels gebrandmerkt als “hoog risico”. Dat betekent dat alle transacties van en naar de beurs als risicovol worden gezien.

Het is algemeen bekend dat Chainalysis een dienstverlener is voor diverse Amerikaanse overheidsinstanties.

De koers in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...