Bron: Ledger

Proces

Pailhon gaat bij Cointelegraph in op het onboarding proces voor een bedrijf als MicroStrategy. Er moeten een aantal zaken worden vastgesteld.

Een van de eerste vragen is: Hoeveel mensen zijn betrokken bij het goedkeuren van transacties? Een standaard oplossing hier is bijvoorbeeld een multisignature setup waar van 2 van de 3 personen toestemming moete geven.

Denk bijvoorbeeld aan de directeur, een financieel directeur en een andere werknemer van het bedrijf hebben alle drie een signature om toestemming te geven voor een transactie.

Het opslaan van private keys wordt in principe gedaan door een hardware oplossing, maar delen van de private keys kun je ook in fysieke kluizen bewaren bijvoorbeeld. Of onder je bed…

Via Ledger Vault moeten in deze setup 2 van de 3 partijen toestemming geven.

Eigen custodian

Volgens Pailhon is in het geval van Ledger Vault het bedrijf zelf verantwoordelijk. Dat is een probleem, want sommige bedrijven zijn volgens de wet verplicht om een gereguleerde custodian in te schakelen voor het opslaan van BTC.

Een bedrijf kan dit ondervangen door een gespecialiseerd partij het gehele proces te betrekken, zij moeten dan wel onderdeel zijn van de multisginature setup.

MicroStrategy laat niet veel los over waar ze hun bitcoin opslaan. En terecht, want dat zou die plekken een doelwit maken.