Goedemorgen Bitcoin: Grayscale stopt $719 miljoen extra in BTC fonds

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Coinbase heeft voor meer dan $11 miljard aan Bitcoin in kas

Het aantal bitcoin dat bij beurzen staat neemt in rap tempo af, maar de Amerikaanse beurs Coinbase heeft er nog bijna 1 miljoen in kas. Het gaat om precies te zijn om 994.904 BTC volgens data van ChainInfo.

Tegen de huidige koers komt dat neer op meer dan $11 miljard aan bitcoin. Het gaat hier dus om bijna 1 miljoen BTC. Er kunnen maximaal 21 miljoen bitcoin zijn, dus een flinke hoeveelheid van alle BTC staat momenteel bij Coinbase.

Het gaat hier overigens (vooral) om klantenfondsen, Coinbase beheert al dit geld maar het is niet alleen van hen.

Deze Bitcoin beurs lanceert eigen hardware wallet met vingerafdrukscan

Cryptobeurs Gate.io komt met een nieuw product op de proppen. Het gaat om een aparte hardware wallet waarmee de gebruiker extra veilig kan handelen op het platform. Het apparaatje heet de Wallet S1 en het biedt extra zekerheid voor de opslag van de private keys van bijvoorbeeld Bitcoin.

Gate.io is gevestigd in Hong Kong. Iedere dag gaan er meer dan $63 miljoen aan verschillende cryptomunten door het orderboek. De beurs streeft er naar om de beveiliging van de fondsen van de klanten te verbeteren met deze hardware wallet.

Verbluffende cijfers Grayscale: Bitcoin Trust groeit $719 miljoen in Q3

Vermogensbeheerder Grayscale Investments maakte vandaag de cijfers van het derde kwartaal bekend. Het blijkt dat het bedrijf een aantal goede maanden achter de rug heeft. Er is maar liefst $1,05 miljard opgehaald voor de verschillende producten die ze leveren, waaronder hun Bitcoin Trust. Het is de grootste instroom van kapitaal in een kwartaal ooit.

Het idee achter Grayscale is heel simpel: wil je als institutioneel belegger graag cryptovaluta kopen, maar risico’s met private keys voorkomen en ook de regeldruk vermijden? Dan kun je terecht bij een van de fondsen van Grayscale.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...