Bitcoin broker Bitcoin Meester door keuring bij beurswaakhond DNB

De Nederlands Bitcoin en cryptocurrency broker Bitcoin Meester is officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).

De achterliggende Coin Meester BV is daarmee het zevende bedrijf dat door de keuring is gekomen. Ze mogen onder deze wet cryptocurrency’s verkopen en deze in wallets laten opslaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Registratie Bitcoin Meester

Sinds 21 mei vallen alle Bitcoin bedrijven onder de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financiering van Terrorisme (Wwft).

Voor bestaande aanbieders zoals Bitcoin Meester was er sprake van een overgangsregeling van zes maanden, die aanstaande 21 november afloopt. Partijen die deze deadline niet halen, vervallen voor zover bekend in de illegaliteit.

De bedrijven moeten aan een groot aantal eisen voldoen voordat ze door de keuring komen. Dat heeft ook zijn weerslag op de klanten. Want de aanbieders zijn verplicht om meer klantdata te verzamelen en deze desgevraagd delen met de (lokale) autoriteiten.

In de praktijk betekent dit voor klanten dat er meer gegevens moeten worden gedeeld. De registratieprocedure is daarmee langer en gaat ten koste van (het beetje) privacy dat je hebt online.

Lijst geregistreerden

Het lijst met geregistreerde Nederlandse partijen dijt langzaam uit. Op dit moment staan er zes andere bedrijven in het register van De Nederlandsche Bank:

De centrale bank heeft de toezichtskosten voor 2020 begroot op 1,7 miljoen euro. Deze toezichtskosten zullen de geregistreerde bedrijven moeten ophoesten.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin MeestercryptowetDNB

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...